Μίλωνας – Ολυμπιακός: Ημιτελικός με μεγάλο φαβορί και ακόμα πιο μεγάλο αουτσάιντερ

Φάση από το ματς του Ολυμπιακού

bet365

Ο Μίλωνας ως τυπικά γηπεδούχος υποδέχεται τον Ολυμπιακό στον πρώτο ημιτελικό του Final-4 Κυπέλλου Ανδρών (18:00), με τους Δημήτρη Εφραιμίδη και Ραφαήλ Κουμεντάκη να μιλάνε στο Gazzetta για την μάχη αυτή που έχει ξεκάθαρο φαβορί. ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΦΩΤΗΣ ΚΑΡΑΚΟΥΣΗΣ.

Στην όμορφη πόλη της Καλαμάτας θα είναι από σήμερα στραμμένα όλα τα βλέμματα των φίλων του βόλεϊ, καθώς στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας θα διεξαχθεί το Final-4 του Κυπέλλου Ανδρών. Οι Ολυμπιακός, Μίλωνας, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ, θα παλέψουν για τον τίτλο, με τον πρώτο ημιτελικό να είναι η «μάχη» του Δαβίδ με τον Γολιάθ.

Ο Δαβίδ Μίλωνας θα υποδεχθεί ως τυπικά γηπεδούχος τον Γολιάθ, Ολυμπιακό (18:00), με το Gazzetta να μιλάει με τους Δημήτρη Εφραιμίδη και Ραφαήλ Κουμεντάκη. Και οι δύο παραδέχονται πως οι Πειραιώτες είναι το φαβορί, ωστόσο επισημαίνουν πως ένας ημιτελικός έχει πάντα την δική του ξεχωριστή σημασία.

Ο ΕΦΡΑΙΜΙΔΗΣ1

Εφραιμίδης: «Πάντα παίζουμε με την φιλοσοφία της νίκης»

Ο ακραίος του Μίλωνα, Δημήτρης Εφραιμίδης μιλάει στο Gazzetta για την 2η συμμετοχή των «πράσινων» σε Final-4 και επισημαίνει πως η ομάδα της Νέας Σμύρνης παίζει πάντα για τη νίκη.

Ο Μίλωνας είναι στο φετινό Final-4 της Καλαμάτας η «σταχτοπούτα», καθώς από την μία θα συμμετάσχει δεύτερη φορά στον θεσμό, ενώ δεν έχει και το όνομα των τριών άλλων διεκδικητών. Μάλιστα στον ημιτελικό, οι «πράσινοι» θα υποδεχθούν ως τυπικά γηπεδούχοι τον Ολυμπιακό που και στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα βρίσκεται, αλλά και πρόσφατα κατέκτησε το Challenge Cup.

Ο ακραίος της ομάδας του Σάκη Ψάρρα, Δημήτρης Εφραιμίδης, δεν κρύβει πως φαβορί είναι οι Πειραιώτες, αλλά μιλώντας στο Gazzetta, επισημαίνει πως θα παλέψει για την πρόκριση με όλες της τις δυνάμεις.

- Αρχικά Δημήτρη ποια τα συναισθήματα μετά την πρόκριση στο Final-4;

«Τα συναισθήματα είναι πολύ θετικά, είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε στην γιορτή του βόλεϊ. Πετύχαμε τους στόχους μας και ίσως να τους ξεπεράσαμε αυτή την χρονιά. Και ουσιαστικά ερχόμαστε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε και να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό σε αυτά τα παιχνίδια».

- Ο Ολυμπιακός αυτή την στιγμή είναι πολύ φορμαρισμένος. Που θεωρείς πως θα κριθεί ο πρώτος ημιτελικός;

«Ο Ολυμπιακός όντως είναι μια πολύ φορμαρισμένη ομάδα και έχει κατακτήσει πρόσφατα και το Challenge Cup. Παίζουμε μαζί και στους ημιτελικούς και ξέρει ο ένας τον άλλον. Θεωρώ πως το παιχνίδι θα κριθεί σε τι κατάσταση θα είναι ο Ολυμπιακός, ας μην κρυβόμαστε. Από την άλλη, αν μας δοθεί η ευκαιρία να διεκδικήσουμε τη νίκη θα το κάνουμε».

- Στο ίδιο γήπεδο, ο Σάκης Ψάρρας είχε καταφέρει ως παίκτης της Νίκαιας να κάνει την μεγάλη έκπληξη κατακτώντας το Κύπελλο. Πιστεύετε πως μπορείτε να επαναλάβετε κάτι τόσο μεγάλο;

«Ναι γιατί όχι, ποτέ δεν μπαίνουμε μέσα στο γήπεδο με την φιλοσοφία του πάμε να χάσουμε. Παμε για να κερδίσουμε και αν οι συνθήκες είναι ευνοϊκές γιατί να μην κάνουμε μια έκπληξη. Γιατί όχι θα ξαναπώ».

Ο ΚΟΥΜΕΝΤΑΚΗΣ1

Κουμεντάκης: «Θα κριθεί στο σερβίς»

Ο Ραφαήλ Κουμεντάκης μιλάει στο Gazzetta για τον ημιτελικό με τον Μίλωνα και επισημαίνει πως σε μεγάλο βαθμό θα κριθεί στο σερβίς.

Ο Ολυμπιακός από την άλλη έχοντας κατακτήσει πριν λίγες μέρες το Challenge Cup, θέλει να συνεχίσει με την ίδια επιτυχία και στην Ελλάδα, κατακτώντας αρχικά το Κύπελλο. Ο Ραφαήλ Κουμεντάκης, ο παίκτης που η άνοδός του έχει ανεβάσει και τους Πειραιώτες μιλώντας στο Gazzetta ανέφερε αρχικά: «Είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι κόντρα στον Μίλωνα. Δεν υπάρχει φαβορί. Το κύπελλο παραδοσιακά είναι ο θεσμός των εκπλήξεων, γι΄αυτό εμείς είμαστε έτοιμοι για μία δύσκολη αναμέτρηση».

- Που θεωρείς πως θα κριθεί ο αγώνας;

«Σε μεγάλο ποσοστό στο σερβίς».

- Πιστεύεις πως η κατάκτηση του ευρωπαϊκού αλλάζει τα δεδομένα όσον αφορά τις εγχώριες διοργανώσεις; Αν δηλαδή σας κάνει ακόμα μεγαλύτερο φαβορί;

«Η κατάκτηση του ευρωπαϊκού δεν έχει αλλάξει τα δεδομένα για άλλες διοργανώσεις. Βλέπουμε κάθε στόχο ξεχωριστά και ετοιμαζόμαστε ανάλογα. Έχουμε έρθει εδώ για να κατακτήσουμε τον τίτλο».

- Υπάρχει το σχετικό βάρος του φαβορί, ειδικά στον ημιτελικό;

«Ναι φυσικά και υπάρχει βάρος. Ο Ολυμπιακός παίζει με έναν θεωρητικά κατώτερο αντίπαλο, οπότε το βάρος είναι όλο πάνω μας».

- Θα ήθελες να επιλέξεις κάποιο αντίπαλο για τον τελικό;

«Αρχικά θέλουμε να περάσουμε εμείς και στη συνέχεια να περάσει ο πιο ικανός. Για εμάς θα είναι το ίδιο».

@Photo credits: INTIME
 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΝΔΡΩΝ Τελευταία Νέα