Ολλανδία – Σερβία 0-3: Άνετα στα ημιτελικά οι Σέρβοι (vid)

Φώτης Καρακούσης
Ολλανδία – Σερβία 0-3: Άνετα στα ημιτελικά οι Σέρβοι (vid)

bet365

Την πορεία τους προς την διατήρηση του τίτλου συνεχίζουν στο Eurovolley οι Σέρβοι, με την ομάδα του Κόβατς να επικρατεί με 3-0 της Ολλανδίας και να προκρίνεται στα ημιτελικά.

Έχοντας κατακτήσει το προηγούμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και χωρίς να έχουν πάρει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, η Σερβία είχε ως στόχο στο φετινό Eurovolley να φτάσει και πάλι στην κορυφή. Για την ακρίβεια συνεχίζει να τον έχει, καθώς ήδη προκρίθηκε στα ημιτελικά μετά τη νίκη της επί της Ολλανδίας με 3-0 (23-25, 20-25, 25-27). Εκεί θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Ιταλία – Γερμανία όπου όποιος και να είναι ο αντίπαλος είναι το φαβορί για πρόκριση στον τελικό.

Στα του αγώνα μπορεί αυτό το 3-0 να δείχνει μια εύκολη επικράτηση, αλλά μόνο τέτοια δεν ήταν. Οι Ολλανδοί στα δύο από τα τρία σετ όχι απλά πάλεψαν, αλλά έβαλαν πολύ δύσκολα στους μεγάλους τους αντιπάλους, χάνοντάς τα πραγματικά στις λεπτομέρειες. Εκεί δηλαδή που φάνηκε το πόσο συνηθισμένη είναι η Σερβία σε τόσο μεγάλα παιχνίδια και ειδικά στα σημεία που κρίνονται τα πάντα.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Κοβάτσεβιτς με 15 πόντους και 63% στην επίθεση, με τον Λούμπουριτς να ακολουθεί με 11 και τον Ίβοβιτς με 10. Συνολικά η Σερβία είχε 59% στην επίθεση, ένα εξαιρετικό ποσοστό που στο τρίτο σετ έφτασε και στο 65%, με τον Γιόβοβιτς να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση. Από τους ηττημένους ο Αμπντέλ Αζίζ είχε 14, αλλά ήταν ο μοναδικός με διψήφιο αριθμό και απελπιστικά μόνος του.

Σερβία

Ολλανδία

 

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΒΟΛΕΙ Τελευταία Νέα