Η φανέλα έκανε την διαφορά στο Βραζιλία-Σερβία

Φώτης Καρακούσης
Η φανέλα έκανε την διαφορά στο Βραζιλία-Σερβία

bet365

Τι και αν πήγε σε αυτό το Παγκόσμιο με σημαντικές απουσίες; Η Βραζιλία έδειξε πως έχει απίστευτα βαριά φανέλα κερδίζοντας τη Σερβία με 3-0 και παίρνοντας τη πρόκριση στον τελικό.

Μπορεί η φράση «βαριά φανέλα» να είναι λίγο κλισέ, αλλά πραγματικά στην περίπτωση της ομάδας βόλεϊ της Βραζιλίας είναι απόλυτα σωστή. Οι Βραζιλιάνοι πήγαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα χωρίς τους δύο βασικούς τους ακραίους, τους Μαουρίτσιο Μπόρχες και Λουκαρέλι. Οι περισσότεροι θεωρούσαν πως μια πρόκριση στην εξάδα θα ήταν μια χαρά πορεία, ωστόσο δείχνοντας πραγματικά πόσο βαριά είναι η αυτή η φανέλα, έχουν φτάσει στον τελικό και είναι έτοιμοι να σηκώσουν και την κούπα.

Για να φτάσουν στον τελικό χρειάστηκε να επικρατήσουν με 3-0 (25-22, 25-21, 25-22) της Σερβίας που με την σειρά της μετά την εντυπωσιακή της εμφάνιση με την Ιταλία, εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων με Πολωνία, αλλά και σήμερα μένοντας εκτός τελικού. Βέβαια για να εμφανιστεί έτσι η Σερβία, χρειάστηκε η «σελεσάο» να παίξει πραγματικά όμορφο βόλεϊ.

Ένα βόλεϊ που δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στους αντιπάλους της σε κανένα από τα τρία σετ. Η Βραζιλία που να μην ξεχνάμε πως το βόλεϊ στην χώρα αυτή είναι νούμερο ένα σπορ (το ποδόσφαιρο είναι θρησκεία όπως οι ίδιοι λένε), είναι έτοιμη να πάρει ακόμα και το χρυσό και ακόμα και αν δεν τα καταφέρει έχει πραγματοποιήσει εξαιρετική πορεία στο φετινό Μουντιάλ

Πρώτοι σκόρερ για τους νικητές ήταν οι Ντούγκλας και Λούκας από 11, με τον Ρεζέντε να μοιράζει αριστοτεχνικά το παιχνίδι της ομάδας του. Όσον αφορά τους ηττημένους ο Ατανασίεβιτς είχε 16 και ο Κοβάσεβιτς ακολούθησε με 14.

Τα σετ: 25-22, 25-21, 25-22

Βραζιλία (Νταλ Ζότο): Μπρουνίνιο 3, Μαουρίτσιο Σόουζα 9, Γουάλας 9, Ντούγκλας 11, Φοντέλες 8, Λούκας 11, Τάλες –λ / Μαϊκέ-λ, Λοχ, Γουίλιαμ 1, Εβάντρο 5.

Σερβία (Γκρμπιτς): Κοβάσεβιτς 14, Ατανασίεβιτς 16, Ίβοβιτς 10, Λίσινατς 3, Ποντράσιανιν 5, Γιόβοβιτς, Ρόσιτς (–λ) / Μαϊστόροβιτς -λ, Λούμπουριτς, Κρισμάνοβιτς.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα