Σερβία από άλλον πλανήτη ταπείνωσε την Ιταλία!

Φώτης Καρακούσης
Σερβία από άλλον πλανήτη ταπείνωσε την Ιταλία!

bet365

Πραγματοποιώντας την καλύτερη εμφάνιση ομάδας βόλεϊ την τελευταία πενταετία, η Σερβία διέλυσε την Ιταλία επικρατώντας με 3-0 και έκανε άλμα πρόκρισης στην τετράδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

''Εδώ παίζεις στην έδρα σου και με Cash Out* '' *Ισχύουν Όροι και Προυποθέσεις

Σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο έχουμε δει μεγάλα παιχνίδια και εξαιρετικές εμφανίσεις από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου. Την παράταση ωστόσο που μας προσέφερε η Σερβία είχαμε χρόνια να την δούμε. Η ομάδα του Νίκολα Γκρμπιτς ήταν απίστευτη, μαγική, ανεπανάληπτη, έκανε ό,τι ήθελε την Ιταλία επικρατώντας στο Μιλάνο με 3-0 (15-25, 20-25, 18-25). Μια νίκη που την καθιστά φαβορί για την πρόκριση στα ημιτελικά του Μουντιάλ.

Το θέμα όμως δεν είναι η νίκη, αλλά η πραγματικά εξωπραγματική εμφάνιση. Οι Σέρβοι ήταν φανταστικοί σε όλα και ειδικά στην άμυνα «σκούπιζαν» τα πάντα, σε σημείο οι οικοδεσπότες να δείχνουν εκνευρισμό, καθώς δεν μπορούσαν να κερδίσουν έναν εύκολο πόντο. Χωρίς καμία δόση υπερβολής είχαμε χρόνια να δούμε αυτό που μας έδειξαν κόντρα στους Ιταλούς οι Σέρβοι.

Στα του αγώνα οι ουσιαστικά φιλοξενούμενοι δεν κατάλαβαν τίποτα από τους 18.000 τιφόζι οι γέμισαν το κλειστό και δεν άφησαν το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στους γηπεδούχους. Οι Ιταλοί στο πρώτο τους φετινό σοβαρό παιχνίδι, καθώς η κληρωτίδα είχε φανεί εξαιρετικά καλή μαζί τους, γνώρισαν την ήττα με κατεβασμένα τα χέρια και πλέον θέλουν τη νίκη επί της Πολωνίας για να ελπίζουν σε πρόκριση.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Ατανασίεβιτς με 19 πόντους και τον ακολούθησαν οι Κοβάσεβιτς με 11 και Ίβοβιτς, Λίσινατς με 10. Για τους ηττημένους ο Ματζόνε με 11 ήταν ο μοναδικός με διψήφιο αριθμό και όπως ήταν λογικό δεν μπορούσε να απειλήσει τους Σέρβους μόνος του.

Τα σετ: 15-25, 20-25, 18-25

Ιταλία (Μπλενζίνι): Ζάιτσεφ 9, Χουαντορένα 4, Λάνζα 5, Ματζόνε 11, Ανζάνι 4, Τζιανέλι, Κολάτσι –λ / Καντελάρο, Μπαράνοβιτς, Μαρουότι.

Σερβία (Γκρίμπιτς): Ίβοβιτς 10, Ατανασίεβιτς 19, Ποντράσιανιν 5, Λίσινατς 10, Κοβάσεβιτς 11, Γιόβοβιτς 1, Μαϊστόροβιτς –λ / Ρόσιτς –λ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα