Κέρδισε Σερβία, προκρίθηκε και πέταξε έξω την Γαλλία η Πολωνία

Φώτης Καρακούσης
Κέρδισε Σερβία, προκρίθηκε και πέταξε έξω την Γαλλία η Πολωνία

bet365

Μεγάλη νίκη για την Πολωνία με την ομάδα του Χέινεν να επικρατεί της Σερβίας με 3-0, να προκρίνεται την εξάδα και να πετάει εκτός συνέχειας την Γαλλία.

''Εδώ παίζεις στην έδρα σου και με Cash Out* '' *Ισχύουν Όροι και Προυποθέσεις

Στην τελευταία αγωνιστική της δεύτερης φάσης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος από τα οκτώ παιχνίδια ένα ήταν το σημαντικό (με την λογική του ότι η Γαλλία και η Ρωσία θα κέρδιζαν με άνεση όπως και έκαναν). Αυτός της Πολωνίας με την Σερβία. Και ήταν σημαντικός γιατί θα έκρινε την πρόκριση στην εξάδα, όχι για τους Σέρβους, αλλά για τους Πολωνούς και τους Γάλλους.

Μια πρόκριση που πήρε η ομάδα του Ντρίζγκα επικρατώντας με 3-0 (25-17, 25-16, 25-14) της ομάδας του Νίκολα Γκρμπιτς. Μια νίκη που εκτός του ό,τι έδωσε το εισιτήριο στους Πολωνούς, πέταξε εκτός συνέχειας τους Γάλλους που πλήρωσαν με τον χειρότερο τρόπο την απρόσμενη ήττα από την Ολλανδία. Η Σερβία από την άλλη είχε έτσι και αλλιώς περάσει και το έκανε ως δεύτερη (ήταν μαζί με την Ρωσία στις δύο καλύτερες δεύτερες).

Στα του αγώνα από την μία ήταν μια ομάδα που ήθελε όσο τίποτα άλλο τη νίκη για να συνεχίσει στην διοργάνωση και από την άλλη μία ομάδα που είχε έτσι και αλλιώς προκριθεί. Αυτό φάνηκε και στο τάραφλεξ με τους Πολωνούς να φτάνουν με χαρακτηριστική άνεση στη νίκη. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Κούρεκ με 21 πόντους και τον ακολούθησαν οι Σζαλπούκ με 15 και Κούμπιακ με 11. Για τους ηττημένους κανείς δεν μπόρεσε να φτάσει τον διψήφιο αριθμό, κάτι που λογικά θα έχει να γίνει χρόνια στη Σερβία.

Τα σετ: 25-17, 25-16, 25-14

Πολωνία (Χέινεν): Κούρεκ 21, Σζαλπούκ 15, Κούμπιακ 11, Νοβακόφσκι 7, Κοτσανόφσκι 6, Ντρίζγκα 2 / Ζατόρσκι (λ), Κονάρσκι, Λόματς.

Σερβία (Γκρίμπιτς): Ίβοβιτς 6, Ατανασίγιεβιτς 5, Ποντρασκάνιν 5, Λίσινατς 5, Πέτριτς 1, Γιόβοβιτς / Μαϊστόροβιτς (λ), Ρόσιτς (λ), Λούμπουριτς 6, Κρισμάνοβιτς 4, Κοβάτσεβιτς 2, Όκολιτς, Κάτιτς, Κόστιτς.

Ποιοι προκρίθηκαν

Στην εξάδα την πρόκριση πήραν οι Ιταλία, Βραζιλία, Πολωνία, ΗΠΑ (η μοναδική αήττητη ομάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα) ως πρώτες των ομίλων τους, ενώ οι δύο καλύτερες δεύτερες ήταν η Ρωσία και η Σερβία.

 

Τελευταία Νέα