Ο Παγένκ στο Gazzetta για το ευρωπαϊκό τρόπαιο του Ολυμπιακού: «Αυτός ο τίτλος αποκτά πιο μεγάλη αξία διότι είχαμε περάσει τον Παναθηναϊκό»! (vids)

Ο Παγιένκ με τον Στερν

bet365

Ο Σλοβένος κεντρικός του Ολυμπιακού μιλά στο Gazzetta για τη δυναμική του κόσμου της ομάδας, την αξία της κατάκτησης του Challenge Cup αλλά και τη... δίψα του ίδιου και των συμπαικτών του και για άλλα τρόπαια.

Ο έμπειρος Σλοβένος κεντρικός, Άλεν Παγένκ, λίγα λεπτά μετά το τέλος του ευρωπαϊκού τελικού με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο ΣΕΦ μίλησε στο Gazzetta για την επιτυχία του Ολυμπιακού, το πόσο βοήθησε ο κόσμος, τα ματς με τον Παναθηναϊκό που είχαν προηγηθεί αλλά και τη συνέχεια. Φυσικά αναφέρθηκε και στους άλλους στόχους της ομάδας που είναι η κατάκτηση όσων τροπαίων διεκδικεί!

- Πως είναι τα πρώτα σου συναισθήματα μετά από μία τέτοια σπουδαία και ιστορική βραδιά για εσάς και την ομάδα του Ολυμπιακού με την κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού τρόπαιο;

Ναι όταν νικάς είναι πάντα όλα τόσο ωραία. Ήταν μία καταπληκτική νίκη. Κάναμε φανταστική δουλειά στο πρώτο παιχνίδι μας στο Τελ Αβίβ. Και φυσικά με αυτόν τον κόσμο, με αυτό το κοινό το συναίσθημα είναι φοβερό. Εκπληκτικό. Παίξαμε εδώ και δώσαμε στον κόσμο μας αυτό που ήθελε και άξιζε. Αυτόν τον τίτλο.

- Νικήσατε 3-0 και εκτός έδρας και στο ΣΕΦ. Υπήρξε κάποιο μυστικό... όπλο για αυτό;

Ο τρόπος που λειτουργήσαμε στο σερβίς. Ο τρόπος που πιέσαμε. Αυτό νομίζω ήταν το βασικό μας... όπλο εάν μπορούμε να το θέσουμε έτσι. Τους κρατήσαμε... μακριά και στο τέλος ήταν πιο εύκολο για εμάς με το μπλοκ και με την άμυνά μας.

- 'Εχει παραπάνω αξία για εσάς το γεγονός ότι είχαν προηγηθεί τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό όπου πήρατε την πρόκριση;

Ναι. Θα έλεγα πως για εμάς τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό ήταν οι... τελικοί. Ειδικά το 2ο παιχνίδι ήταν ο τελικός διότι έπρεπε να ανατρέψουμε την εις βάρος μας κατάσταση. Ο Παναθηναϊκός έδειχνε να έχει τον πρώτο λόγο μετά τον πρώτο αγώνα και για αυτόν τον λόγο και για αυτήν την πρόκριση το συγκεκριμένο τρόπαιο, αυτός ο τίτλος, αποκτά ακόμα πιο μεγάλη αξία για εμάς.

- Νιώθεις πως έχετε γράψει ένα σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία της ομάδας με αυτόν τον τελικό; Με αυτόν το τρόπαιο;

Κάθε ευρωπαϊκός τελικός είναι μεγάλος και σπουδαίος όποιος και να είναι ο αντίπαλος. Ακόμα δεν έχουμε αντιληφθεί το πλήρες και απόλυτο μέγεθος της επιτυχίας μας αλλά θεωρώ πως αυτό θα συμβεί αυτό τις επόμενες ημέρες.

- Ποιοί είναι οι στόχοι από εδώ και πέρα και τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο;

Αυτό είναι το πρώτο τρόπαιο για εμάς φέτος. Φυσικά θα πάμε για όλα τα τρόπαια που διεκδικούμε. Για αυτό είμαστε εδώ. Δεν θέλουμε να χάνουμε. Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα που θέλει πάντα τις νίκες και τους τίτλους.

- Και ένα σχόλιο για τον κόσμο σας;

Φοβερό κοινό. Φοβεροί φίλαθλοι. Είναι αυτό περίμενα από τον Ολυμπιακό κα τον κόσμο του και φυσικά να συνεχίσουν να είναι έτσι και πάντα υποστηρικτικοί προς την ομάδα μας.

@Photo credits: INTIME
 

CHALLENGE CUP Τελευταία Νέα