Ο Τζιάβρας στο Gazzetta για τον 2ο τελικό με Μακάμπι: «Το ΣΕΦ θα κρίνει εάν θα γράψουμε ιστορία, θέλουμε να τα κατακτήσουμε όλα»! (vid)

Ο Τζιάβρας στο Gazzetta για τον 2ο τελικό με Μακάμπι: «Το ΣΕΦ θα κρίνει εάν θα γράψουμε ιστορία, θέλουμε να τα κατακτήσουμε όλα»! (vid)

bet365

Ο λίμπερο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Τζιάβρας, μιλά στο Gazzetta για το μεγάλο 2ο τελικό του Challenge Cup με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ αλλά και το πόσο επηρεάστηκε από την τραγωδία των Τεμπών.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται μπροστά σε μία μεγάλη πρόκληση. Μετά το φοβερό του ματς με το 3-0 με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στον πρώτο τελικό του Challenge Cup οι παίκτες των «Ερυθρόλευκων» έχουν μπροστά τους τη ρεβάνς της 15ης Μαρτίου σε ένα ΣΕΦ που θα είναι κατάμεστο και εκεί όπου έχουν την ευκαιρία να σηκώσουν ένα ακόμα τρόπαιο Ευρώπης και να γράψουν ιστορία. Ο λίμπερο Δημήτρης Τζιάβρας μίλησε στο Gazzetta τόσο για το πρώτο παιχνίδι όσο και για τον επαναληπτικό και ακόμα και για την τραγωδία των Τεμπών.

- Πετύχατε μία τεράστια νίκη στο Ισραήλ. Πώς είναι το συναίσθημα;

Εννοείται ήταν τεράστια η νίκη. Μία νίκη μπροστά σε 3.000 ή και 4.000 κόσμο. Είναι ένα μεγάλο βήμα για έναν τίτλο Ευρώπης που θα έρθει εάν θυμάμαι καλά μετά από 18 χρόνια εφόσον τα καταφέρουμε. Ήταν μία μεγάλη νίκη. Ο πραγματικός τελικός όμως είναι στο ΣΕΦ και θα πρέπει να έχουμε ως παράδειγμα τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

- Εννοείς την ευρωπαϊκή ρεβάνς με τον Παναθηναϊκό.

Ναι αυτό το ματς - ρεβάνς με τον Παναθηναϊκό. Το πώς παίξαμε εκεί. Να είναι σαν οδηγός μας.

- Που θεωρείς ότι κρίθηκε το ματς στο Ισραήλ;

Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Συνολικά ήταν αυτό. Επίσης είναι ότι έχουμε τους χαρακτήρες που βγαίνουν μπροστά και παίζουν στο 100% και βγάζουν την ποιότητά τους. Πιέσαμε στο σερβίς και ανταποκριθήκαμε πολύ καλά στο μπλοκ.

- Ποιο θα είναι το σημείο - κλειδί για τον επαναληπτικό; Για να έρθει ο τίτλος;

Δεν θα πρέπει να μας... συνεπάρει το πρώτο αποτέλεσμα. Το ΣΕΦ θα κρίνει εάν θα γραφτούμε στην ιστορία ή όχι. Εάν θα γράψουμε ιστορία. Είναι ένα τεράστιο κίνητρο για τη συνέχεια, όπως επίσης ότι είμαστε μέσα στους 4 στόχους. Και ένας τέτοιος τίτλος θα μας δώσει μεγάλο κίνητρο.

- Πως είναι για σένα η χρονιά;

Για μένα είναι κάτι μοναδικό. Από το μηδέν να πάω στο 100. Να έχω τους πιο καλούς συμπαίκτες από κάθε άλλη χρονιά στον Ολυμπιακό.

- Νιώθεις κάποιο έξτρα βάρος όταν φοράς τη φανέλα μίας τόσο μεγάλης ομάδας;

Την έξτρα ευθύνη τη νιώθω φέτος που παίζω βασικός. Δεν είναι μόνο πως δίνεις το 100%. Το να περνάνε οι ευθύνες από τα χέρια σου είναι αυτό που θέλεις. Είναι αυτό που θέλει ένας αθλητής και εμένα με βοηθάει. Μου αρέσει αυτή η πίεση του πρωταθλητισμού.

- Τις τελευταίες ημέρες η χώρα μας έχει συγκλονιστεί με την τραγωδία των Τεμπών. Πόσο δύσκολο ήταν για εσάς όλο αυτό υπό την έννοια της προετοιμασίας και του αγώνα; Πόσο σας επηρέασε;

Σίγουρα ήταν ένα πολύ δυσάρεστο γεγονός. Ήταν η πιο δύσκολη ημέρα τότε που συνέπεσε να έχουμε προπόνηση. Το μυαλό μας ήταν εκεί (στην τραγωδία των Τεμπών). Ειδικά η πρώτη μέρα ήταν πολύ δύσκολη. Από εκεί και πέρα έπρεπε να μπορέσουμε να παίξουμε. Και εάν το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι το να δώσουμε χαρά στον κόσμο ή σε μερίδα του κόσμου με αυτό το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αυτό και πρέπει να κάνουμε.

- Προσωπικοί σου στόχοι;

Ευελπιστώ να συνεχίσω να βελτιώνομαι ώστε να βοηθήσω την ομάδα. Θέλουμε να τα κατακτήσουμε όλα. Και αυτό θα είναι επίσης κάτι μοναδικό. Αφού φτάσαμε εδώ τα θέλουμε όλα.

- Προσωπικά έχεις πρότυπα στο βόλεϊ; Αθλητές που θαυμάζεις;

Για μένα το πρότυπο των σύγχρονων παικτών είναι ο Γκρεμπενίκοφ. Σαν χαρακτήρα θα πω τον Τράβιτσα. Μακάρι να αποκτήσω και να έχω και εγώ έναν τόσο δυνατό χαρακτήρα σαν του Τράβιτσα που να εμπνέω και εγώ την ομάδα και τους συμπαίκτες μου.

@Photo credits: eurokinissi
 

CHALLENGE CUP Τελευταία Νέα