Οι αντίπαλοι των Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στους «16» του Challenge Cup

Φώτης Καρακούσης
Οι αντίπαλοι των Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στους «16» του Challenge Cup

bet365

Με στόχο την πρόκριση στα προημιτελικά του Challenge Cup, οι Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ θα αναμετρηθούν κόντρα στις Μπέργκεν (Νορβηγία), Μπουργκάς (Βουλγαρία) και Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ).

Έχοντας και οι τρεις μας ομάδες προκριθεί στους «16» του Challenge Cup με δύο νίκες, οι Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, θέλουν να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό και να περάσουν στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει την Μπέργκεν από τη Νορβηγία με το πρώτο ματς να διεξάγεται στις 1/12 στο Μπέργκεν και η ρεβάνς στον Άγιο Θωμά χωρίς ακόμα να έχει προγραμματιστεί η ημερομηνία. Στις αναμετρήσεις αυτές το μεγάλο φαβορί είναι οι «πράσινοι» με τους Νορβηγούς πάντως να περνάνε και αυτοί με δύο εύκολα 3-0 την Μπάνια Λούκα, ωστόσο η διαφορά των δύο ομάδων είναι τέτοια που το συγκρότημα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου θεωρείται το αδιαφιλονίκητο φαβορί. Να τονιστεί πως η Μπέργκεν αποτελείται από παίκτες μόνο από τη Νορβηγία. Η Μπέργκεν είναι μεγάλη δύναμη στην χώρα της καθώς έχει κατακτήσει 16 πρωταθλήματα και 9 Κύπελλα, ωστόσο ξαναλέμε πως πρόκειται για το πρωτάθλημα της Νορβηγίας, μιας χώρας που δεν θεωρείται υπερδύναμη στο βόλεϊ.

Μετά την «μάχη» του ΠΑΟΚ με την Μοντάνα και ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει ομάδα από τη Βουλγαρία. Συγκεκριμένα στο δρόμο των «ερυθρολεύκων» θα βρεθεί η Μπουργκάς, με το πρώτο παιχνίδι να είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 30/11 στο Ρέντη και η ρεβάνς στη Βουλγαρία χωρίς να έχει βγει ακόμα η ημερομηνία. Και σε αυτό το ζευγάρι το φαβορί είναι η ελληνική ομάδα, με την Μπουργκάς ωστόσο να έχει τα αδέρφια Μπρατόεφ (πασαδόρος και ακραίος), που στα 35 τους και έχοντας κάνει μεγάλη καριέρα στο εξωτερικό, επέστρεψαν στην πατρίδα τους και θέλουν να οδηγήσουν την Μπουργκάς όσο γίνεται πιο ψηλά. Στους Βούλγαρους αγωνίζεται και ο γνωστός μας από το πέρασμά του από την χώρα μας και τον ΠΑΟΚ, Νικολάι Ουτσίκοφ (διαγώνιος), ενώ ο μοναδικός ξένος της αντιπάλου του Ολυμπιακού είναι ο Ιταλός κεντρικός Στέφανο Πατριάρτσα. Η Μπουργκάς από την άλλη δεν έχει καταφέρει να κερδίσει κάποιο εγχώριο τίτλο, έχοντας φτάσει μέχρι και τον ημιτελικό του Κυπέλλου. Βρίσκεται στην σκιά των Χεμπάρ και Νεφτοχιμίκ και σίγουρα προσπαθεί να κάνει το ξεπέταγμά της.

Ο ΠΑΟΚ ήταν η ελληνική ομάδα που έμαθε τελευταία τον αντίπαλό της, καθώς η αναμέτρηση της Μακάμπι με την Καζίνσμπάρτσικα από την Ουγγαρία, διεξήχθη την Πέμπτη. Οι Ισραηλινοί με δύο νίκες με 3-1 κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση, επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του φαβορί. Με τον Γκαλ Γκαλίλι στον πάγκο, η ομάδα του Τελ Αβίβ δείχνει να είναι πιο δυνατή από αυτές που θα αντιμετωπίσουν οι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός. Δεν είναι βέβαια μεγαθήριο, αλλά σίγουρα πιο δυνατή, έχοντας συνολικά 7 ξένους στη σύνθεσή της. Ξεχωρίζει ο Πορτορικανός πασαδόρος, Αρτούρο Ιγκλέσιας που έχει αγωνιστεί στην Πολωνία και την Γιαστρζέμπσκι, ο Αμερικανός λίμπερο, Τζος Άιζενμπεργκ, αλλά και ο Βραζιλιάνος ακραίος, Τζιανλούκα Γκράσο. Την Μακάμπι είχε αποκλείσει πέρσι ο Παναθηναϊκός, με τον ΠΑΟΚ ναι μεν να έχει δύσκολο έργο, αλλά να δείχνει ικανός για την πρόκριση στα προημιτελικά. Όσον αφορά το πρώτο ματς θα διεξαχθεί στις 15/12 στο Παλατάκι και η ρεβάνς στο Τελ Αβίβ χωρίς να έχει βγει η ημερομηνία. Τέλος η Μακάμπι είναι η μεγάλη δύναμη στο βόλεϊ της χώρας της. Συγκεκριμένα έχει κερδίσει 13 πρωταθλήματα Ισραήλ (με τελευταίο το περσινό) και 8 Κύπελλα και εντός συνόρων δείχνει ανίκητη. Πλέον θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη. Πέρσι δεν την άφησε να το κάνει ο Παναθηναϊκός και ελπίζουμε φέτος να μην την αφήσει ο ΠΑΟΚ.

 

CHALLENGE CUP Τελευταία Νέα