Και στο βάθος ημιτελικός «αιωνίων» στο Challenge Cup

Φώτης Καρακούσης
Και στο βάθος ημιτελικός «αιωνίων» στο Challenge Cup

bet365

Οι Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ επικράτησαν στα πρώτα τους ματς για την 2η φάση του Challenge Cup και δεν είναι καθόλου απίθανο να δούμε έναν ημιτελικό ανάμεσα στους δύο «αιώνιους», ενώ οι Θεσσαλονικείς φτάσουν ως τους «4» είναι εξαιρετικά πιθανό να παίξουν με την Πορτογαλική Σπόρτινγκ ή την επίσης Πορτογαλική Μπαστάρντο.

Και οι τρεις ελληνικές ομάδες που συνεχίζουν μετά τον αποκλεισμό του Μίλωνα, στο Challenge Cup Ανδρών, βρίσκονται με το ενάμισι πόδι στους 16» του συγκεκριμένου Κυπέλλου. Ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός επικράτησε με 3-0 της Οντολένα Βόντα και την άλλη βδομάδα στην Τσεχία θα πάει για να σφραγίσει το εισιτήριο. Ο ΠΑΟΚ επίσης εντός έδρας νίκησε με 3-0 την Μοντάνα και έχει τον πρώτο λόγο στην ρεβάνς της Βουλγαρίας και τέλος ο Ολυμπιακός που ήταν η μοναδική ομάδα από τις τρεις που έπαιξε εκτός έδρας, νίκησε στην Σλοβακία την Κομάρνο με 3-1 και στο Ρέντη θα κερδίσει και θα προκριθεί.

Καθόλου απίθανος ένας ημιτελικός Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

Και οι τρεις ομάδες μας δείχνουν έτοιμες να φτάσουν όσο γίνεται πιο μακριά και αν όλα πάνε καλά, δεν είναι καθόλου απίθανο να δούμε έναν ημιτελικό ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Οι «ασπρόμαυροι» αν από την άλλη αν καταφέρουν να φτάσουν ως τους «4» είναι εξαιρετικά πιθανό να αντιμετωπίσουν την Πορτογαλική Σπόρτινγκ ή την Μπαστάρντο επίσης από την Πορτογαλία, ομάδα που τους είχε αποκλείσει πέρσι.

Φαβορί οι «αιώνιοι»

Πριν πάμε να δούμε τους αγώνες που έχουν να δώσουν οι τρεις ελληνικές ομάδες μέχρι και τα ημιτελικά, ας ρίξουμε μια ματιά στις αποδόσεις. Οι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός είναι τα φαβορί της διοργάνωσης έχοντας 4.00 απόδοση, με την Μπαστάρντο να ακολουθεί με 5.00, την Σπόρτινγκ με 7.00 και τους ΠΑΟΚ, Μακάμπι και Τσιζρέ να έχουν από 10.00. Βέβαια οι αποδόσεις δεν παίζουν βόλεϊ, αλλά σίγουρα κάτι δείχνουν για την δυναμική που υπάρχει.

Παναθηναϊκός

Ο δρόμος του Παναθηναϊκού προς τον ημιτελικό

Πάμε τώρα να δούμε ξεχωριστά τον δρόμο της κάθε ομάδας μας προς τον ημιτελικό, αν φυσικά πάνε όλα καλά και προκριθούν, γιατί μιλάμε για αθλητισμό και τίποτα δεν είναι δεδομένο. Αρχίζουμε με τον Παναθηναϊκό του Δημήτρη Ανδρεόπουλου. Οι «πράσινοι» όπως αναφέραμε και πριν επικράτησαν της Οντολένα Βόντα στον Άγιο Θωμά με 3-0 και βρίσκονται δύο σετ μακριά από τους «16». Εκεί θα αντιμετωπίσουν είτε την Μπέργκεν (Νορβηγία), είτε την Μπάνια Λούκα (Βοσνία). Αν περάσουν στα προημιτελικά θα παίξουν με τον νικητή του ζευγαριού Μπακού (Αζερμπαϊτζάν) – Ορίον (Ολλανδία) ή Στρόσεν (Λουξεμβούργο).

Ολυμπιακός

Ο δρόμος του Ολυμπιακού προς τον ημιτελικό

Συνεχίζουμε με τον Ολυμπιακό του Αλμπέρτο Τζουλιάνι. Οι Πειραιώτες νίκησαν μέσα στην Σλοβακία την Κομάρνο με 3-1 και στο Ρέντη είναι το απόλυτο φαβορί για να προκριθούν στους 16» του Challenge Cup. Εκεί αν όλα πάνε καλά θα βρουν τον νικητή του ζευγαριού Μπουργκάς (Βουλγαρία) – Λωζάνη (Ελβετία), ενώ αν περάσουν στα προημιτελικά, κάτι καθόλου απίθανο, καθώς θα είναι το φαβορί και στην επόμενη φάση, θα παίξουν με τον νικητή που θα προκύψει από τα ζευγάρια Χαποέλ Ασεράκο (Ισραήλ) ή Ντνίπρο (Ουκρανία) – Τίλκεριτ Κόκκολα (Φινλανδία) ή Στεάουα (Ρουμανία). Ξαναλέμε πως αν οι δύο «αιώνιοι» φτάσουν στα ημιτελικά θα έχουμε μια «αιώνια μάχη» για την είσοδο στον τελικό, με την χώρα μας ό,τι και να γίνει να διεκδικεί Ευρωπαϊκό τίτλο.

ΠΑΟΚ

Πιο δύσκολος ο δρόμος του ΠΑΟΚ προς τα ημιτελικά

Η αλήθεια είναι πως ο δρόμος του ΠΑΟΚ είναι πιο δύσκολος όσον αφορά για τα ημιτελικά του Challenge Cup. Οι «ασπρόμαυροι» μετά το 3-0 στο Παλατάκι επί της Μοντάνα έχουν τον πρώτο λόγο πρόκρισης στους «16». Εκεί θα βρουν τον νικητή του ζευγαριού Καζιντσμπάρτσικα (Ουγγαρία) – Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ). Αν και πάλι περάσουν (λογικά τους Ισραηλινούς που είναι το φαβορί), θα παίξουν με τον νικητή των ζευγαριών Χάποελ Κφαρ Σαμπό (Ισραήλ) ή Άαλστ (Βέλγιο) – Ομόνοια (Κύπρος) ή Καστέλα (Κροατία). Λογικά αν η ομάδα του Γιόσκο Μιλενκόσκι περάσει στον ημιτελικό, αναμένεται να αντιμετωπίσει είτε την Μπαστάρντο, είτε την Σπόρτινγκ, δύο ομάδες που είναι από την Πορτογαλία.

Μπορούν να φτάσουν ως το τέλος

Το σίγουρο είναι πως φέτος που το Challenge Cup δεν έχει ομάδες από Ιταλία, Πολωνία, Τουρκία και Γαλλία (Ρωσία δεν έχει έτσι και αλλιώς καμία διοργάνωση), οι Ελληνικές ομάδες μπορούν να φτάσουν ως το τέλος και γιατί όχι να πανηγυρίσουμε στην χώρα μας την κατάκτηση ενός Ευρωπαϊκού τροπαίου, έχοντας μάλιστα ακόμα και ελληνικό τελικό αν όλα πάνε καλά.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHALLENGE CUP Τελευταία Νέα