ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Volley League Γυναικών: Οριστικά με 2 ομίλους το πρωτάθλημα

Volley League Γυναικών: Οριστικά με 2 ομίλους το πρωτάθλημα

Volley League Γυναικών: Οριστικά με 2 ομίλους το πρωτάθλημα

Με δύο ομίλους θα διεξαχθεί το ερχόμενο πρωτάθλημα της Volley League, όπως αναφέρει η Συμπληρωματική Προκήρυξη των πρωταθλημάτων της ΕΟΠΕ.

Και τυπικά με δύο ομίλους θα διεξαχθεί την ερχόμενη χρονιά το πρωτάθλημα της Volley League. Όπως είχε αποκαλύψει το gazzetta.gr από τις 10 Μαΐου, η ΕΟΠΕ είχε αποφασίσει το φορμάτ με τους δύο ομίλους. Από εκείνο το σημείο και μετά υπήρξαν αντιδράσεις των ομάδων κυρίως για τους τρόπους που θα σχηματιστούν οι όμιλοι, ενώ πολλές ήταν και οι φωνές που έλεγαν πως θα έπρεπε να είναι ένας και όλες οι ομάδες να παίξουν με όλες.

Ωστόσο με Συμπληρωματική Προκήρυξη η Ομοσπονδία ξεκαθαρίζει πως θα υπάρχουν δύο όμιλοι αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Στην Α’ Φάση, οι ομάδες θα χωριστούν σε δύο ομίλους. Ο διαχωρισμός των ομάδων θα καθοριστεί με την Ειδική Προκήρυξη του πρωταθλήματος.».

Μένει να δούμε πως θα γίνει ο διαχωρισμός, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως ενώ ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Γιώργος Καραμπέτσος ήταν από την αρχή ξεκάθαρος αναφορικά με τους δύο ομίλους, οι μεγάλες ομάδες, όπως Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΟ Θήρας, Πανναξιακός και Άρης ήθελαν ένα.

Τώρα το βάρος εκτός από τον διαχωρισμό θα πέσει και στο πως θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα μετά το τέλος των αγώνων των δύο ομίλων. Αν θα υπάρχουν πλέι οφ ή αν τελικά θα γίνουν τα δύο φάιναλ-φορ με βαθμολογία όπως σας είχαμε γράψει από τον Μάιο.

Επίσης σημαντικό σημείο αναφοράς είναι και αν θα δοθεί wild card σε μία ομάδα καθώς αυτή την στιγμή είναι 13. Αν δεν δοθεί δηλαδή θα υπάρχει ένας όμιλος με 6 και ένας με 7 ομάδες. Εδώ βέβαια αξίζει να αναφερθεί πως η Λαμία φτιάχνει το ρόστερ δελεάζοντας παίκτριες με την συμμετοχή στην Volley League, ενώ ακόμα δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο από την ΕΟΠΕ. Μένει να δούμε αν όντως η Λαμία θα είναι η 14η ομάδα στην πρώτη κατηγορία ή αν θα υπάρξει κάποια έκπληξη.