Πολωνία – Βραζιλία 3-2: Καταπληκτικό ματς, στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος οι «γηπεδούχοι» (vid)

Φώτης Καρακούσης
Πολωνία – Βραζιλία 3-2: Καταπληκτικό ματς, στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος οι «γηπεδούχοι» (vid)

bet365

Σε ένα ακόμα φοβερό παιχνίδι για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, η Πολωνία κατάφερε επικρατώντας της Βραζιλίας με 3-2 να πάρει την πρόκριση για τον τελικό, όπου και θα αντιμετωπίσει τον νικητή του Σλοβενία-Ιταλία.

Δεν έχουν σταματημό οι ματσάρες στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξάγεται σε Σλοβενία και Πολωνία και ο πρώτος ημιτελικός δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Στο Κατοβίτσε και σε ένα κατάμεστο κλειστό, η Πολωνία σε ένα ακόμα «θρίλερ» επικράτησε με 3-2 (23-25, 25-18, 25-20, 21-25, 15-12) της Βραζιλίας και πήρε την πρόκριση στον μεγάλο τελικό όπου και θα αντιμετωπίσει τον νικητή του Σλοβενία – Ιταλία.

Ο αγώνας ήταν όπως αναφέραμε ένα μεγάλο ντέρμπι, με τους Βραζιλιάνους να μπαίνουν καλύτερα και να παίρνουν το πρώτο σετ στις λεπτομέρειες. Η συνέχεια ανήκε στους γηπεδούχους που με τον Κούρεκ ασταμάτητο και τον Σεμένιουκ να κάνει την μεγάλη εμφάνιση που όλοι περίμεναν από αυτόν, προηγήθηκε με 2-1.

Και πάλι όμως η «σελεσάο» δεν το έβαλε κάτω και έχοντας σε εξαιρετική βραδιά τον Λουκαρέλι, έστειλε το ματς στο τάι μπρέικ. Δυστυχώς για τους Βραζιλιάνους στο 23-21 τραυματίστηκε ο καλύτερός τους παίκτης και δεν τον είχαν στο πέμπτο σετ. Και πάλι όμως είδαμε μια μάχη που κρίθηκε στο τέλος, με τους Πολωνούς να είναι αυτοί που πανηγύρισαν με την ψυχή τους την πρόκριση στον τελικό.

Πρώτος σκόρερ για τους θριαμβευτές ήταν ο Κούρεκ με 24 πόντους και τον ακολούθησε ο Σεμένιουκ με 23, ενώ ο Σλίβκα είχε 19. Για τους ηττημένους ο μεγάλος άτυχος Λουκαρέλι είχε 18, με τον Λεάλ να ακολουθεί με 13, ο Γουάλας με 12 και από 10 είχαν οι Λούκας και Φλάβιο.

 

Τελευταία Νέα