Ιταλία – Γαλλία 3-2: Με ματσάρα στα ημιτελικά η «σκουάντρα ατζούρα» (vid)

Φώτης Καρακούσης
Ιταλία – Γαλλία 3-2: Με ματσάρα στα ημιτελικά η «σκουάντρα ατζούρα» (vid)

bet365

Μετά από ένα φοβερό παιχνίδι που καθήλωσε τους πάντες, η Ιταλία επικράτησε της Γαλλίας με 3-2 και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος όπου κα θα αντιμετωπίσει τον νικητή του Σλοβενία – Ουκρανία.

Ένα από τα καλύτερα παιχνίδια στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα διεξήχθη στην Λιουμπλιάνα, με την Ιταλία και την Γαλλία να τα δίνουν όλα για την πρόκριση στα ημιτελικά. Μια πρόκριση που πήραν οι Ιταλοί επικρατώντας με 3-2 (24-26, 25-21, 23-25, 25-22, 15-12) των Γάλλων και στον ημιτελικό θα βρουν απέναντί τους τον νικητή του Σλοβενία – Ουκρανία.

Στα του αγώνα όπως φαίνεται και από τα σετ ήταν μια μεγάλη μάχη ανάμεσα σε δύο σπουδαίες ομάδες. Οι Ιταλοί παρότι βρέθηκαν δύο φορές πίσω με 0-1 και 1-2 κατάφεραν να αντιδράσουν και να πάρουν την μεγάλη νίκη. Μια νίκη που στο τάι μπρέικ φαινόταν άνετη καθώς προηγήθηκαν με 6 πόντους, αλλά οι Γάλλοι με αντεπίθεση διαρκείας μείωσαν στους δύο (14-12) με τον Λάβια να κερδίζει τον τελευταίο πόντο και τους συμπαίκτες του να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους αυτή την μεγάλη νίκη.

Πρώτος σκόρερ για τους Ιταλούς ήταν ο Ρομάνο με 22 πόντους σε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του με την Εθνική σε μεγάλη διοργάνωση και τον ακολούθησαν οι Μικελέτο και Λάβια με 14 και 12 αντίστοιχα. Για τους ηττημένους ο Πατρί είχε 16, ο Ν' Γκαπέ 15 και ο Σινενιέζ 11, αλλά δεν έφτασαν για να πάρουν τη νίκη.

 

Τελευταία Νέα