Παγκόσμιο Πρωτάθλημα: Πρόκριση με την ψυχή στο στόμα οι ΗΠΑ, περίπατος για Πολωνία (vids)

Φώτης Καρακούσης
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα: Πρόκριση με την ψυχή στο στόμα οι ΗΠΑ, περίπατος για Πολωνία (vids)

bet365

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα βόλεϊ συνεχίστηκε με ακόμα δύο ματς για την φάση των «16». Στη Πολωνία οι ΗΠΑ παρότι προηγήθηκαν με 2-0 είδαν την Τουρκία να τους βάζει εξαιρετικά δύσκολα, αλλά προκρίθηκαν με 3-2. Περίπατος για Πολωνούς που νίκησαν 3-0 την Τυνησία.

Ένα μεγάλο ντέρμπι, από εκεί μάλιστα που δεν το περιμέναμε και έναν περίπατο που όλοι το περίμεναν, είχε η 2η ημέρα της φάσης των «16» του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος βόλεϊ που διεξάγεται σε Πολωνία και Σλοβενία. Αρχικά στο πρώτο ματς, οι ΗΠΑ παρότι προηγήθηκαν με 2-0, είδαν τους σκληροτράχηλους Τούρκους του μαγικού Λαγκούμτζια να κάνουν το 2-2, δυσκολεύτηκαν πάρα πολύ και στο τάι μπρέικ, αλλά τελικά πήραν τη νίκη επικρατώντας με 3-2 (25-21, 25-17, 22-25, 19-25, 15-12) και μαζί και την πρόκριση στα προημιτελικά.

Μια πρόκριση που πραγματικά ήρθε με εξαιρετικά μεγάλη δυσκολία, καθώς η Τουρκία πάλεψε και με το παραπάνω μετά τα δύο πρώτα σετ. Και στο πέμπτο έδειξε πως θα μπορούσε να κάνει την ολική ανατροπή, αλλά οι πιο έμπειροι Αμερικάνοι ήταν αυτοί που στο τέλος πήραν την πρόκριση και πλέον κόντρα στην πολύ πιο δυνατή Πολωνία θα παλέψουν για να βρεθούν στα ημιτελικά.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο κεντρικός Ντέιβιντ Σμιθ που ήταν απολαυστικός σε επίθεση έχοντας 17 πόντους με 14/18 επιθέσεις. Τον Σμιθ ακολούθησε ο Άντερσον με 15, με τον Ράσελ να έχει 13 και τον Ντεφάλκο 10. Για τους ηττημένους ο Λαγκούμτζια ήταν μια ομάδα μόνος του με 31 πόντους, με τον Σούμπασι να έχει 12 και τον Γκουνγκόρ 11.

Πολωνία - Τυνησία

Περίπατος Πολωνών και τώρα ΗΠΑ

Στο δεύτερο παιχνίδι της ημέρας, η Πολωνία ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί κόντρα στην μέτριας δυναμικότητας Τυνησία. Οι Πολωνοί χωρίς καν να χρειαστεί να φορτσάρουν έδειξαν την ανωτερότητά τους και στο τάραφλεξ επικρατώντας με 3-0 (25-20, 25-15, 25-20) και πήραν με χαρακτηριστική άνεση την πρόκριση. Τώρα βέβαια αρχίζουν τα δύσκολα για την ομάδα του Νίκολα Γκρμπιτς, καθώς στον προημιτελικό θα βρεθεί απέναντι στις ΗΠΑ σε ένα ματς που άνετα θα μπορούσε να ήταν και τελικός.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ο Σεμένιουκ με 13 πόντους και τον ακολούθησαν ο Κούρεκ με 11 και ο Κοτσανόφσκι με 10. Για τους ηττημένους ο Μπουγκουέρα με 10 ήταν ο μοναδικός με διψήφιο αριθμό, σε μια Τυνησία που δεν γινόταν να κοιτάξει στα μάτια την Πολωνία, όσο οι γηπεδούχοι έπαιζαν σοβαρά.

 

Τελευταία Νέα