Με «όπλο» τα άκρα έτοιμη για την πρόκριση στους «16» η Εθνική γυναικών

Με «όπλο» τα άκρα έτοιμη για την πρόκριση στους «16» η Εθνική γυναικών

Φώτης Καρακούσης
Με «όπλο» τα άκρα έτοιμη για την πρόκριση στους «16» η Εθνική γυναικών

bet365

Στην «μάχη» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ρίχνεται για 2η συνεχόμενη φορά η Εθνική Γυναικών, με τον Γκγιέρμο Ναράνχο να ρίχνει το βάρος στα άκρα, ετοιμάζοντας και την Βασιλαντωνάκη για την θέση αυτή.

Ναι μεν ο όμιλος δεν έχει το μεγαθήριο, αλλά από την άλλη είναι εξαιρετικά ισορροπημένος και κάθε ομάδα όσο εύκολα μπορεί να προκριθεί, τόσο εύκολα μπορεί να μείνει και εκτός. Φυσικά αναφερόμαστε στον 2ο όμιλος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος βόλεϊ γυναικών, με την Εθνική μας ομάδας να δίνει το παρών στην γιορτή του αθλήματος για δεύτερη συνεχόμενη φορά.

Ένα παρών που θέλει να συνοδευτεί και με πρόκριση τουλάχιστον μέχρι την φάση των «16», κάτι που για να γίνει, θα πρέπει το συγκρότημα του Γκιγιέρμο Ναράνχο να τερματίσει στις 4 πρώτες θέσεις, σε έναν όμιλο που έχει επίσης και τις Βουλγαρία, Πολωνία, Γερμανία, Ισπανία και Τσεχία. Όπως αναφέραμε καμία από τις άλλες πέντε δεν είναι μεγαθήριο, αλλά επίσης καμία δεν είναι και αμελητέα ποσότητα.

Στο ερώτημα το αν η Εθνική μας μπορεί να προκριθεί και να βρεθεί αναλόγως την θέση που θα καταλάβει, να αντιμετωπίσει για πρόκριση στα προημιτελικά μια από τις Ρουμανία, Τουρκία, Ολλανδία, Ουκρανία, Φινλανδία, Σουηδία, η απάντηση είναι πως ξεκάθαρα μπορεί. Και μπορεί γιατί διαθέτει το ρόστερ που είναι σε θέση να κάνει το βήμα παραπάνω και να μας δείξει για ακόμα μία φορά πως το ελληνικό γυναικείο βόλεϊ βρίσκεται σε τροχιά ανόδου.

Για να έρθει αυτή η πρόκριση ο Ισπανός τεχνικός θα στηριχθεί σε μεγάλο βαθμό στα άκρα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως και στις υπόλοιπες θέσεις δεν υπάρχουν αξιόλογες παίκτριες που μπορούν να κάνουν την διαφορά σε ένα παιχνίδι Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Φυσικά και υπάρχουν και είναι και έτοιμες να το κάνουν, όμως αναλύοντας τις θέσεις και τις παίκτριες που υπάρχουν σε αυτές θα καταλάβετε γιατί στεκόμαστε στα άκρα.

Χριστοδούλου

Πασαδόροι: Μεγάλη εμπειρία με Χριστοδούλου και Βεργίδου

Ξεκινάμε με την πάσα, θέση στην οποία η Εθνική ομάδα έχει δύο παίκτριες που και καριέρα σε μεγάλες ομάδες έχουν κάνει, αλλά και έχουν διεκδικήσει και κατακτήσει τίτλους. Ο λόγος για τις Στέλλα Χριστοδούλου και Όλγα Βεργίδου. Η αρχηγός της Εθνικής και του Ολυμπιακού που με τους Πειραιώτες έχει κατακτήσει τα πάντα, αναμένεται να είναι η βασική, ενώ δίπλα της θα είναι η επίσης 30χρονη πασαδόρος της ΑΕΚ πλέον, μια παίκτρια που πέρσι οδήγησε τον ΠΑΟΚ στην κατάκτηση του Κυπέλλου που ήταν και ο πρώτος τίτλος για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Τόσο η Στέλλα, όσο και η Όλγα έχοντας παραστάσεις από το εξωτερικό και τα Ευρωπαϊκά Κύπελλα, είναι παίκτριες που κάθε προπονητής θα ήθελε να έχει στην νευραλγική αυτή θέση σε ένα τόσο μεγάλο τουρνουά.

Ανθούλη

Διαγώνιοι: Πάει για το colpo grosso με την 17χρονη Ανθούλη

Πάμε τώρα στην διαγώνιο που ενώ όλοι περιμέναμε πως θα είναι η Ανθή Βασιλαντωνάκη, μια παίκτρια με εξαιρετικά μεγάλη καριέρα στο εξωτερικό και στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης, ο Γκιγιέρμο Ναράνχο πάει να κάνει την μεγάλη έκπληξη. Συγκεκριμένα όπως έδειξε σε πολλά φιλικά, ετοιμάζεται να δώσει την θέση της βασικής διαγώνιας στην Μάρθα Ανθούλη. Η μόλις 17 ετών παίκτρια που βλέπει τον κόσμο από τα 202 εκατοστά φαίνεται έτοιμη να κάνει το μεγάλο μπαμ στην καριέρα της και να αποτελέσει το κρυφό όπλο της Εθνικής ομάδας. Αν από την άλλη δεν τα καταφέρει, τότε υπάρχει και η Βασιλαντωνάκη, σε μια θέση που το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει μεγάλη δύναμη.

Βασιλαντωνάκη

Ακραίες: Η Ανθή στο τέσσερα μαζί με Στράντζαλη και πίσω τους Χαντάβα, Βλαχάκη, Κοσμά

Και πάμε στα άκρα όπου εκεί θέλει να χτυπήσει ο Ισπανός. Γι' αυτό άλλωστε όπως φάνηκε και στα φιλικά ετοιμάζει την Βασιλαντωνάκη να παίξει ως ακραία, έχοντας δίπλα της την Όλγα Στράντζαλη μια παίκτρια που επίσης έχει αγωνιστεί με μεγάλη επιτυχία σε σπουδαία πρωταθλήματα όπως της Ιταλίας και την Πολωνίας. Αν το βγει το πείραμα με την Ανθούλη, ο Ναράνχο θα έχει εξαιρετική επίθεση από διαγώνιο και άκρα, θέσεις που και στο γυναικείο βόλεϊ κρίνουν πολλά. Ειδικά στα άκρα, μην ξεχνάμε και την παρουσία των Χαντάβα, Βλαχάκη και Κοσμά που μπορούν με την είσοδό τους να αλλάξουν την ροή ενός αγώνα.

Γιώτα

Κεντρικές: Εμπειρία και λύσεις και στο κέντρο

Και στο κέντρο η τετράδα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος είναι δυνατή. Η Κατερίνα Γιώτα, η μεγάλη άτυχη του προηγούμενου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, καθώς λόγω του σοβαρού τραυματισμού στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου, δεν μπόρεσε να βρεθεί στην Άγκυρα, είναι μια παίκτρια που έχει δείξει τι μπορεί να κάνει και επιθετικά, αλλά και στο μπλοκ. Το ίδιο και η Τζίνα Λαμπρούση, ενώ τόσο η Μελίνα Εμμανουηλίδου, όσο και η Ιωάννα Πολυνοπούλου θα παλέψουν με αξιώσεις για μια θέση στην εξάδα. Η αλήθεια είναι πως το κέντρο μας δεν είναι και το πιο δυνατό στο μπλοκ, αλλά επιθετικά είναι πολύ καλό και στα συν είναι πως με εξαίρεση την Πολυνοπούλου, οι άλλες τρεις έχουν αγωνιστεί με την Χριστοδούλου πασαδόρο.

Αρτακιανού

Λίμπερο: Για να γίνουν όλα αυτά, πρέπει να κρατήσουν την υποδοχή Αρτακιανού και Ρόγκα

Φυσικά για να γίνουν επιθετικά όσα γράψαμε, δηλαδή η Ανθούλη να πρωταγωνιστήσει από τα 17 της, η Βασιλαντωνάκη με την Στράντζαλη να κάνουν την διαφορά στα άκρα και το κέντρο να περνάει τις επιθέσεις, θα πρέπει να κάνουν την διαφορά και οι Αρτακιανού με την Ρόγκα. Τα δύο λίμπερο θα έχουν μεγάλο βάρος από τα σερβίς των αντιπάλων, αλλά η πορεία τους έχει δείξει πως μπορούν να τα καταφέρουν. Από την εμφάνιση των παικτριών του ΑΟ Θήρας και του Παναθηναϊκού θα εξαρτηθούν πολλά, ειδικά αν τελικά όντως η Βασιλαντωνάκη παίξει ως ακραία.

Εθνική γυναικών

Γρήγορο βόλεϊ με το βάρος στην επίθεση

Εν κατακλείδι αυτό που δείχνει να θέλει να παίξει ο Γκιγιέρμο Ναράνχο στην Βάρνα, είναι ένα γρήγορο βόλεϊ με βάρος στην επίθεση. Με πολλές πάιπ από Στράντζαλη και Βασιλαντωνάκη, πρώτο χρόνο με τις κεντρικές και φυσικά να του βγει η Ανθούλη. Και λέμε να του βγει, όχι γιατί η 17χρονη δεν θεωρείται και δικαίως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην Ευρώπη, αλλά γιατί είναι μόλις 17. Αν όλα αυτά βγουν στον Ισπανό τεχνικό, τότε μόνο απίθανη δεν θα πρέπει να θεωρείται όχι μόνο μια θέση στις «16», αλλά και κάτι ακόμα καλύτερο.

Το ρόστερ της Εθνικής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Πασαδόροι: Στέλλα Χριστοδούλου, Όλγα Βεργίδου

Διαγώνια: Μάρθα Ανθούλη, (Ανθή Βασιλαντωνάκη)

Ακραίες: Ανθή Βασιλαντωνάκη, Όλγα Στράντζαλη, Εύα Χαντάβα, Κωνσταντίνα Βλαχάκη, Σοφία Κοσμά

Κεντρικές: Κατερίνα Γιώτα, Τζίνα Λαμπρούση, Μελίνα Εμμανουηλίδου, Ιωάννα Πολυνοπούλου

Λίμπερο: Μαριαλένα Αρτακιανού, Πένυ Ρόγκα.

Το πρόγραμμα και οι μεταδόσεις των αγώνων

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2021

20.30 (ΕΡΤ-3): Βουλγαρία - Ελλάδα

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021

17.30: Ισπανία - Τσεχία

20.30: Γερμανία - Πολωνία

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021

17.30: Τσεχία - Γερμανία

20.30 (ΕΡΤ-3): Ελλάδα - Πολωνία

Σάββατο 21 Αυγούστου 2021

17.30: Τσεχία - Πολωνία

20.30: Βουλγαρία - Ισπανία

Κυριακή 22 Αυγούστου 2021

16.00 (ΕΡΤ-3): Ελλάδα - Ισπανία

19.00: Γερμανία - Βουλγαρία

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021

17.30 (ΕΡΤ-3): Ελλάδα - Τσεχία

20.30: Πολωνία - Ισπανία

Τρίτη 24 Αυγούστου 2021

17.30 (ΕΡΤ-3): Γερμανία - Ελλάδα

20.30: Βουλγαρία - Τσεχία

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021

17.30: Ισπανία - Γερμανία

20.30: Βουλγαρία - Πολωνία

Ο όμιλος της Εθνικής θα διασταυρωθεί με τον 4ο που συμμετέχουν οι: Ρουμανία, Τουρκία, Ολλανδία, Ουκρανία, Φινλανδία, Σουηδία.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα