Πρόταση της ΕΟΠΕ να βγει το βόλεϊ εκτός κλειστών γυμναστηρίων!

Gazzetta team
Πρόταση της ΕΟΠΕ να βγει το βόλεϊ εκτός κλειστών γυμναστηρίων!

bet365

Με επιστολή της στον Υφυπουργό Αθλητισμού, η ΕΟΠΕ ζητάει όταν το επιτρέψουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, να βγει το βόλεϊ εκτός κλειστών, να γίνονται προπονήσεις χωρίς φιλέ και να μην χάσουν ειδικά τα νέα παιδιά την επαφή τους με το άθλημα.

Με επιστολή της προς τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά, η Ε.Ο.ΠΕ. ζήτησε την έγκριση των αρμόδιων φορέων (Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, Υγειονομική Επιτροπή της ΓΓΑ) για τη χρήση ανοικτών αθλητικών χώρων χωρίς φιλέ, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στην αθλητική οικογένεια του Βόλεϊ (αθλητές/αθλήτριες , προπονητές, σωματεία) για την επανέναρξη της εκγύμνασης τους σε ανοικτούς χώρους (για όσο δεν γίνεται να χρησιμοποιηθούν τα κλειστά γυμναστήρια) με στόχο την βελτίωση της φυσικής κατάστασης και ατομικής τεχνικής, εφαρμόζοντας βέβαια το πρωτόκολλο υγιεινής.

Με αυτή την πρόταση πιστεύεται ότι θα δοθεί η ευκαιρία να ξεκινήσει ξανά η δραστηριότητα των Σωματείων του Βόλεϊ και των αθλητών/αθλητριών τους, ειδικότερα στις αναπτυξιακές ηλικίες.

Η επιστολή:

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Αξιότιμε Κύριε Γενικέ,

Σε συνέχεια των συσκέψεων του Υπουργείου με Ομοσπονδίες και αθλητικούς φορείς αλλά και των εξαγγελιών σας ως προς την επανεκκίνηση του αθλητισμού, προτείνουμε ως Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης και ζητούμε την έγκριση σας, για τα πιο κάτω αναφερόμενα.

Όταν και εφόσον τα υγειονομικά πρωτόκολλα επιτρέψουν, την χρήση ανοικτών αθλητικών χώρων, ώστε να προτρέψουμε την αθλητική οικογένεια της Πετοσφαίρισης (σωματεία, προπονητές, αθλητές/ριες) για την επανέναρξη των προπονήσεων τους σε ανοιχτούς χώρους χωρίς Φιλέ (για όσο δεν γίνεται να χρησιμοποιηθούν τα κλειστά γυμναστήρια) με στόχο την βελτίωση της ατομικής τεχνικής και ατομικής φυσικής κατάστασης κυρίως για τις αναπτυξιακές ηλικίες σεβόμενοι και τηρώντας όλους του υγειονομικούς κανόνες.

Η πρότασή μας στηρίζεται τόσο στην δημοφιλία αλλά και στην φύση του αθλήματός μας και κυρίως στην ευχέρεια να πραγματοποιούνται προπονήσεις σε ανοιχτούς χώρους χωρίς φιλέ, καιρού επιτρέποντος τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ιδιαίτερα δε θα θέλαμε να λάβετε υπόψη σας και το Ολυμπιακό άθλημα του beach volleyball, που η ιδιομορφία του (2 εναντίον 2 αθλητών/αθλητριών) αλλά και άσκηση σε ανοικτό και μόνο χώρο, καθιστά ευκολότερη την τήρηση υγειονομικών κανόνων αλλά παράλληλα είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος προπόνησης για το άθλημά μας τους καλοκαιρινούς μήνες.

Παράλληλα θα θέλαμε με την ενέργεια αυτή να στείλουμε το μήνυμα επανεκκίνησης του αθλήματος έτσι ώστε εάν και εφόσον η νέα αθλητική χρονιά ξεκινήσει ομαλά να μας βρει πιο έτοιμους.

Είμαστε σίγουροι ότι αυτός ο τρόπος προπονητικής απασχόλησης και εκγύμνασης θα βοηθήσει ιδιαίτερα στον τομέα της κοινωνικότητας αλλά και της ψυχολογίας όλους τους εμπλεκόμενους και για τον λόγο αυτό παρακαλούμε για την έγκριση σας .

Με τιμή,

Ο Πρόεδρος

Γεώργιος Καραμπέτσος

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα