Παγκόσμιο πρωτάθλημα τζούντο: Ήττα ο Καρακιζίδης στην πρεμιέρα της διοργάνωσης

Newsroom
Παγκόσμιο πρωτάθλημα τζούντο: Ήττα ο Καρακιζίδης στην πρεμιέρα της διοργάνωσης

bet365

Στην Τασκένδη άρχισε το παγκόσμιο πρωτάθλημα τζούντο με τον Σάββα Καρακιζίδη να ανοίγει την ελληνική παρουσία, γνωρίζοντας πρόωρο αποκλεισμό στα -60κ.

Με τον Σάββα Καρακιζίδη άνοιξαν οι ελληνικές συμμετοχές στο παγκόσμιο πρωτάθλημα τζούντο ανδρών-γυναικών που άρχισε στην Τασκένδη την Πέμπτη (6/10). Ο Καρακιζίδης αγωνίστηκε στην κατηγορία των -60κ. και γνώρισε την ήττα από τον Κορεάτη, Τζεόν Σεγιούνγκ Μπεόνγκ με 10-0 στον 1ο γύρο.

Η εθνική ομάδα βρίσκεται στην πρωτεύουσα του Ουζμπεκιστάν με τέσσερις αθλητές και μια αθλήτρια. Η 7η στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, Ελισάβετ Τελτσίδου (-70κ.) και ο δις «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης, Θεόδωρος Τσελίδης (-90κ.) ενσαρκώνουν τις περισσότερες ελπίδες για διάκριση.

Στην αποστολή, της οποίας ηγείται ο εθνικός προπονητής Νίκος Ηλιάδης, συμμετέχουν επίσης ο Μιχαήλ Τσουτλασβίλι (-73κ.), τρίτος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U18 του 2019 στο Βρότσλαβ και ο Αθανάσιος Μυλωνέλης (-81κ.).

Το Σάββατο (8/10) σειρά παίρνει ο Μιχαήλ Τσουτλασβίλι, που θα αντιμετωπίσει τον Βούλγαρο Μαρκ Χριστόφ για την πρόκριση στη φάση των «32». Την Κυριακή (9/10) ο Μυλωνέλης θα είναι ο τρίτος κατά σειρά Έλληνας που θα συμμετέχει στη διοργάνωση, με αντίπαλο στον 1ο γύρο τον Κορεάτη, Λι Γιον Χβαν.

Τη Δευτέρα (10/9) θα αγωνιστούν ο Τσελίδης και τη Τελτσίδου, δύο τζουντόκα που τον Ιούνιο, βρέθηκαν στο βάθρο των νικητών των Μεσογειακών Αγώνων που έγιναν στο Οράν της Αλγερίας, με τον Τσελίδη να κατακτά το ασημένιο μετάλλιο και την Τελτσίδου το χάλκινο, αντίστοιχα. Ο Τσελίδης θα παίξει με τον Σέρβο, Ντάρκο Μπράσνοβιτς και η Τελτσίδου με την Αλεξάντρα Σάμαρτζιτς από τη Βόσνια/Ερζεγοβίνη.

Η Ελλάδα έχει να πάρει μετάλλιο σε Παγκόσμιο από το 2014, όταν ο Ηλίας Ηλιάδης ήταν πρώτος στο Τσέλιαμπινσκ. Συνολικά, ο Mr Ippon, έχει κατακτήσει έξι μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα (τρία χρυσά, δύο ασημένια, ένα χάλκινο), ενώ η Ιουλιέτα Μπουκουβάλα ήταν 3η το 2010 στο Τόκιο.


 

Τελευταία Νέα