Σάκκαρη - Καλίνινα 2-0: Μαρία δύο... προσώπων πήρε την πρόκριση στους "16" της Ρώμης (vids)

Η Μαρία Σάκκαρη πανηγύρισε τη νίκη επί της Ανιελίνα Καλίνινα με 7-6(4), 6-0, και πανηγύρισε την πρόκριση στην φάση των "16" του τουρνουά Masters της Ρώμης.

Αν και δυσκολεύτηκε να βρει τα πατήματά της, η Μαρία Σάκκαρη πήρε τη νίκη επί της Ανιελίνα Καλίνινα με 7-6(4), 6-0 και προκρίθηκε στη φάση των "16" του τουρνουά Masters της Ρώμης. Εκεί, η Ελληνίδα τενίστρια στην επόμενη φάση θ' αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού Αζαρένκα - Αμπντελαζίζ.

Η Ελληνίδα τενίστρια έκλεισε το ματς με 64% στο σερβίς και 36/42 (86%) κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο της. Έσωσε πέντε στα έξι break points, πετυχαίνοντας παράλληλα τρεις άσους.

Αστάθεια στο σερβίς, αλλά ιδανικό tie break για το προβάδισμα

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με την Μαρία Σάκκαρη να χρειάζεται να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, καθώς είδε την Καλίνινα να έχει διπλό brea point με το... καλημέρα. Η Ελληνίδα διατήρησε το σερβίς της με τέσσερις σερί πόντους, με την αντίπαλό της να έχει άμεση απάντηση (1-1). Στο δεύτερο service game της η Σάκκαρη, αν και δεν χρειάστηκε να σβήσει κάποιο break point, πήρε το game και συνάμα το προβάδισμα (2-1).

Οι δύο αθλήτριες κράτησαν τα σερβίς τους, ωστόσο η 28χρονη Ελληνίδα συνέχισε να δυσκολεύεται με τις μπάλες στα χέρια, με συνέπεια στο 7ο game να δέχεται break από την Καλίνινα. Βέβαια, η απάντηση από την Σάκκαρη ήταν άμεση και στο αμέσως επόμενο game πήρε πίσω το break, για να πάρει ξανά προβάδισμα στο σετ (5-4) μετά από ένα πολύ δύσκολο service game όπου έσβησε τρία break points.

Η Καλίνινα αναγκάστηκε να σερβίρει και δεύτερη φορά για να μείνει στο σετ, όπου χρειάστηκε να σβήσει τρία break points της Σάκκαρη για να στείλει το σετ στο tie break. Εκεί, η Ουκρανή ξεκίνησε δυναμικά, κάνοντας πολύ νωρίς mini break (1-3), όμως η Μαρία Σάκκαρη βρήκε άμεσα την απάντηση. Με το σκορ στο 3-4 υπέρ της Νο.31 του κόσμου, η Ελληνίδα τενίστρια έκανε 4-0 σερί και πήρε το προβάδισμα στον αγώνα με 7-6 (4).

Hanging TOUGH 👊@mariasakkari takes the first set 7-6(4) over Kalinina and is one set away from a spot in the final 16! #IBI24 pic.twitter.com/i7rjT5iwZz

— wta (@WTA) May 12, 2024

Απόλυτη κυριαρχία και νίκη - πρόκριση

Το δεύτερο σετ δεν έμοιαζε σε καμία περίπτωση με το πρώτο. Η Μαρία Σάκκαρη βελτίωσε το παιχνίδι της και με... περίπατο έκανε το bagel (6-0) για να πάρει τη νίκη και συνάμα το εισιτήριο για τη φάση των "16".

Ενδεικτικό της ανωτερότητας της στο δεύτερο σκέλος του παιχνιδιού είναι η στατιστική της, όπου κέρδισε δέκα από τους δώδεκα πόντους πίσω από το σερβίς της (83%). Είχε 3/4 break points και 11/18 κερδισμένους πόντους πίσω από τα πρώτα σερβίς της αντιπάλου της.

Week ✌️ secured

👏 @mariasakkari takes out 2023 finalist Kalinina with a convincing 7-5, 6-0 victory!#IBI24 | @WTA pic.twitter.com/G0jN1sltBV

— Internazionali BNL d'Italia (@InteBNLdItalia) May 12, 2024
@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

WTA Τελευταία Νέα