Κριτική από Πεγκούλα και Σαμσόνοβα σε WTA για το πρόγραμμα

Κώστας Ευθυμιάδης
Πεγκούλα και Σαμσόνοβα αγκαλιάζονται
Η Τζέσικα Πεγκούλα αναφέρθηκε στο πόσο άδικο ήταν για την αντίπαλό της στον τελικό του Μόντρεαλ, Λουντμίλα Σαμσόνοβα, να παίξει δύο παιχνίδια σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Για μία ακόμη φορά η WTA (μαζί με τους διοργανωτές του τουρνουά στο Μόντρεαλ) δέχεται κριτική για το «ασφυκτικό» πρόγραμμα στα τουρνουά.

Η Λουντμίλα Σαμσόνοβα είχε λιγότερο από δύο ώρες να ξεκουραστεί μεταξύ ημιτελικού και τελικού (ο ημιτελικός έγινε με μία μέρα καθυστέρηση λόγω της χθεσινής κακοκαιρίας στην περιοχή), με αποτέλεσμα να χάσει μέσα σε μόλις 49 λεπτά. Είναι χαρακτηριστικό πως η Πεγκούλα δεν πανηγύρισε καν τον πρώτο τίτλο της για το 2023 και στις δηλώσεις της το πρώτο πράγμα που έκανε, ήταν να παραδεχτεί ότι ο τελικός δεν έγινε επί ίσοις όροις.

«Προφανώς σωματικά δεν ένιωθε καλά. Είχε πραγματικά ένα τρελό πρόγραμμα. Ξέρω ότι το πρόγραμμα δεν ήταν υπέρ της. Είναι χάλι όταν νιώθεις ότι δεν παίζεις πραγματικά με ίσους όρους, ειδικά κάποια σαν αυτή που είναι μια τόσο μεγάλη παίκτρια» είπε.

Από την πλευρά της η Σαμσόνοβα εξέθεσε ομοσπονδία και διοργανωτές.

«Ήταν μια δύσκολη εβδομάδα για μένα. Τόσοι αγώνες, τόσες πολλές εμπειρίες, δύσκολες καιρικές συνθήκες. Προσπάθησαν να κάνω ό,τι καλύτερο μπορούσα στον τελικό, αλλά δεν ήταν αρκετό. Ειλικρινά θα ήθελα να είχα περισσότερο χρόνο (μεταξύ ημιτελικού και τελικού), αλλά είπαν ότι είναι αδύνατον. Δεν είχα χρόνο να για να επαναφέρω το σώμα μου μετά τον ημιτελικό και χρειάζεται κάποιος χρόνος γι’ αυτό» σχολίασε αρχικά και συμπλήρωσε όλο νόημα:

«Είναι περίεργο που ο κόσμος δεν νοιάζεται τόσο για εμάς. Αν γνωρίζετε ότι θα βρέξει, πρέπει να γίνει ένας ρεαλιστικός προγραμματισμός έτσι ώστε να μην αναγκαζόμαστε να παίξουμε δύο αγώνες σε μια ημέρα. Αυτή είναι η γνώμη μου».


Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

WTA Τελευταία Νέα