Σάκκαρη - Μπένσιτς 1-2: Το σερβίς πρόδωσε την Μαρία και την άφησε εκτός τελικού στο Βερολίνο (vids)

Κώστας Ευθυμιάδης
Σε ένα εκπληκτικό ματς που κράτησε πάνω από 3 ώρες, η Μαρία Σάκκαρη λύγισε στα τρία σετ από την Μπελίντα Μπένσιτς στον ημιτελικό του Βερολίνου.

Η Μαρία Σάκκαρη λύγισε στον ημιτελικό του Βερολίνου... Η Μπελίντα Μπένσιτς μετά από έναν εκπληκτικό αγώνα που κράτησε 3 ώρες και 7 λεπτά, επικράτησε της Ελληνίδας με 2-1 σετ (7-6 (6), 4-6, 4-6) και πέρασε στον τελικό.

Αν και είχε την υπεροχή στο πρώτο σετ, τα λάθη της στο σερβίς την έβαλαν σε μπελάδες, για να κάνει το 1-0 τελικά με την βοήθεια της τύχης. Το σερβίς της την πρόδωσε σε κρίσιμα σημεία στο δεύτερο σετ για να έρθει η ισοφάριση για την Ελβετίδα που με άλλο ένα break στο τρίτο σετ, έφτασε στην πρόκριση.

Η Σάκκαρη σέρβιρε άσχημα σχεδόν σε όλο το ματς, καθώς παρά τους 9 άσους, είχε 8 διπλά λάθη (σχεδόν τα μισά κόστισαν games και break υπέρ της Μπένσιτς ή έγιναν σε πολύ κρίσιμα σημεία), ενώ το ποσοστό της στο πρώτο σερβίς ήταν μόλις 52.2% (70/134) έναντι 70% της Ελβετίδας που είχε καλύτερα ποσοστά σε αυτόν τον τομέα.

Μέσω tie break και... φιλέ το 1-0 η Σάκκαρη

Με δύο άσους ξεκίνησε το ματς η Σάκκαρη, για να κάνει το 1-0 στο πρώτο σετ. Η Ελληνίδα τενίστρια έκανε ένα εντυπωσιακό break με 0, ωστόσο στο δικό της σερβίς στη συνέχεια, σε ένα «μαραθώνιο» game, η Μπένσιτς μετά από 7 (!) break point, κατάφερε να πάρει πίσω το break και να μειώσει σε 2-1, από διπλό λάθος της Μαρίας.

Με ένα όμορφο φόρχαντ στη διαγώνιο η Ελβετή ισοφάρισε σε 2-2, για να κάνει κι άλλο break ξανά από διπλό λάθος στο σερβίς της Σάκκαρη.

Η Μαρία είχε την ψυχραιμία ωστόσο και ισοφάρισε τα break με ένα πέρασμα σε δύσκολο drop shot της Μπένσιτς, για να ισοφαρίσει σε 3-3 και παρά το γεγονός ότι κινδύνεψε με ένα ακόμη break (είχε μία ευκαιρία η Μπένσιτς) άντεξε και με καλά σερβίς πήρε εκ νέου προβάδισμα με 4-3.

Η Ελβετίδα είχε το πρώτο της love service game για να ισοφαρίσει σε 4-4, όμως με τον ίδιο ακριβώς τρόπο απάντησε η Σάκκαρη για να κάνει το 5-4.

Το 5-5 έγινε από την Μπένσιτς με το τρίτο σερί love service game στο σετ και βρέθηκε με break point στο σερβίς της Μαρίας. Η Σάκκαρη όμως το έσβησε και έφτασε στο υπέρ της 6-5 από ένα χαμένο φόρχαντ της αντιπάλου της.

Η Μπένσιτς ισοφάρισε και το σετ οδηγήθηκε στο tie break. Εκεί η Μαρία βρήκε γρήγορα ένα μίνι break και έφτασε να έχει προβάδισμα 4-1. Στο 5-3 η Σάκκαρη έκανε διπλό λάθος και έδωσε ευκαιρία στην Ελβετίδα να ισοφαρίσει σε 5-5 στη συνέχεια και να φτάνει σε σετ πόιντ. Το έσβησε η Μαρία και έφτασε η ίδια σε σετ πόιντ (7-6) για να το πάρει με 8-6 (μετά από 72 λεπτά), χάρη στη βοήθεια του φιλέ. Στο σερβίς της Ελβετίδας η επιστροφή της βρήκε στο net και... βασανιστικά έσκασε το μπαλάκι στην πλευρά της αντιπάλου της, με την Μαρία να ζητάει ιπποτικά συγνώμη.

Πλήρωσε τα λάθη της και 1-1 η Μπένσιτς

Με το «καλημέρα» η Σάκκαρη βρέθηκε με διπλό break point, όμως δεν το εκμεταλλεύτηκε και η Μπένσιτς έκανε το 1-0. Το Νο6 του κόσμου ισοφάρισε εύκολα σε 1-1, όμως το σερβίς διατήρησε την Ελβετίδα στο προβάδισμα (2-1).

Με δύο άσους και δύο χαμένες επιστροφές της Μπένσιτς έγινε το 2-2 με love service game από την Σάκκαρη. Η Ελβετίδα ωστόσο κατάφερε να κρατήσει το σερβίς ξανά με έναν winner και έμεινε μπροστά στο σκορ με 3-2.

Το 3-3 έγινε εύκολα με λόμπα εκτός πλάγιας γραμμής από την Μπένσιτς που ήταν σε θέση άμυνας, αλλά τα καλά πρώτα της σερβίς την κράτησαν στην πρωτοπορία (4-3).

Με δύο εξαιρετικά (το ένα και τυχερό καθώς στο χιλιοστό βρήκε γραμμή το μπαλάκι) ήρθε το 4-4 από την Σάκκαρη, αλλά η Ελβετίδα με έναν άσο και love service game έφτασε στο υπέρ της 5-4.

Σε ένα game... θρίλερ, η Σάκκαρη έσβησε 4 set point της Μπένσιτς, όμως δεν μπορούσε να βρει πρώτο σερβίς με τίποτα σε όλο το game και η Ελβετίδα στην 5η προσπάθεια έκανε το break και πήρε το σετ με 6-4, για να ισοφαρίσει σε 1-1 στα σετ.

Το τρίτο σετ

Με ένα βολέ η Μπένσιτς ξεκίνησε με προβάδισμα στο τρίτο σετ. Η Σάκκαρη έστω και δύσκολα κράτησε το σερβίς της για να κάνει το 1-1 από λάθος επιστροφή της αντιπάλου της, με την Μπένσιτς να σερβίρει καλά και να μένει μπροστά με 2-1.

Με έναν πολύ όμορφο winner στη διαγώνιο η Σάκκαρη ισοφάρισε σε 2-2 και είχε τρεις ευκαιρίες στη συνέχεια να κάνει το break. Ομως η Μπένσιτς με δύο άσους κρατήθηκε και τελικά πήρε κα το game για να κρατήσει το προβάδισμα με 3-2.

Με άσο η Μαρία ισοφάρισε σε 3-3 και σπατάλησε άλλες δύο ευκαιρίες για break στο επόμενο game, με το Νο17 του κόσμου να μένει μπροστά στο σκορ με 4-3. Το 4-4 ήρθε από καλά σερβίς της Σάκκαρη, όμως με άσο και love service game, η Μπένσιτς την έστειλε να σερβίρει για να μείνει στο ματς.

Η Ελβετίδα στο τρίτο ματς πόιντ τελείωσε την πρόκριση με βολέ...