Τζαμπέρ - Σάκκαρη 2-1: Έχασε δικό της παιχνίδι

Τζαμπέρ - Σάκκαρη 2-1: Έχασε δικό της παιχνίδι
Η Μαρία Σάκκαρη έφθασε ένα game μακριά από τη νίκη, όμως η Ονς Τζαμπέρ πέτυχε σούπερ ανατροπή και πέρασε στα ημιτελικά του τουρνουά στη Ρώμη

Η Μαρία Σάκκαρη προηγήθηκε 6-1, 5-2 απέναντι στην Ονς Τζαμπέρ, όμως δεν νίκησε, η Τυνήσια τρέχοντας 11-1 games στη συνέχεια του αγώνα επικράτησε με 1-6, 7-5, 6-1 και ήταν αυτή που πέρασε στα ημιτελικά του τουρνουά της Ρώμης.

H εξέλιξη του αγώνα είναι από τις περιπτώσεις που πολλές φορές έχει επαναληφθεί, όμως πάντα σε κάνει να σκέφθεσαι πως στον πρωταθλητισμό τα πάντα είναι δυνατά.

Η Τζαμπέρ ερχόταν από εννέα σερί νίκες (έξι στη Μαδρίτη, όπου κατέκτησε τον πρώτο της τίτλο και τρεις στη Ρώμη), όμως η Σάκκαρη ήταν η κυρίαρχη του αγώνα.

Εκμεταλλευόμενη τα πολλά λάθη της Τυνήσιας και έχοντας ένα σταθερό επίπεδο στο παιχνίδη της, η 26χρονη Ελληνίδα έδειχνε έτοιμη να τελειώσει τον αγώνα και να περάσει στα ημιτελικά στο Internazionali d' Italia της Ρώμης.

Από το Ζενίθ στο Ναδίρ

Με συνοπτικές διαδικασίες η Σάκκαρη πήρε με άνεση το 1ο σετ 6-1. Με δύο διαδοχικά break η Σάκκαρη προηγήθηκε 3-0 στο 2ο σετ, με την Τζαμπέρ να μοιάζει απογοητευμένη. Η Τυνήσια μπόρεσε να μειώσει σε 3-2, αλλά με νέο break στο 7ο game η Σάκκαρη πήγε στο 5-2. Είχε το σερβίς, την ψυχολογία απέναντι στην Τζαμπέρ που έψαχνε μια ευκαιρία να παραμείνει στο ματς.

Και τη βρήκε στο 8ο game, πέτυχε το break (5-4), ήταν το σημείο που άλλαξε τα πάντα, η Σάκκαρη δεχόμενη και δεύτερο σερί break, έχασε το μυαλό της, την ψυχολογία της.

Η Τζαμπέρ με 8 διαδοχικά games έκανε το από το 2-5 του β' σετ, βρέθηκε να προηγείται με 3-0 στο 3ο, έχοντας πάρει τα ηνία του αγώνα. Η Σάκκαρη σταμάτησε το σερί (3-1), όμως η χαμένη ευκαιρία για break αμέσως μετά ήταν και η τελευταία ελπίδα να επιστρέψει στο παιχνίδι, η Τζαμπέρ δεν σταμάτησε και με τρία σερί games (συνολικό 11-1, μετά το 2-5 του β' σετ) πήρε το σετ με 6-1 και μαζί τη 10η σερί της νίκη.

 

WTA Τελευταία Νέα