WTA Finals: Η Καρολίν Γκαρσία κέρδισε τη Σαμπαλένκα και πήρε τον τίτλο

Newsroom
WTA Finals: Η Καρολίν Γκαρσία κέρδισε τη Σαμπαλένκα και πήρε τον τίτλο
Η Γαλλίδα Καρολίν Γκαρσία έδωσε έναν ακόμη εκπληκτικό αγώνα απέναντι στην Αρίνα Σαμπαλένκα και αφού επικράτησε κατάφερε να κερδίσει τον σημαντικότερο τίτλο της καριέρας της, στον τελικό του WTA, και να ολοκληρώσει τη σεζόν της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η Καρολίν Γκαρσία επικράτησε στον τελικό του WTA Finals, που διεξήχθη στο Τέξας, επί της Λευκλορωσίδας Αρίνα Σαμπαλένκα με 7-6 (4), 6-4 και πήρε τον σημαντικότερο τίτλο της καριέρας της μέχρι στιγμής.

Η 29χρονη τενίστρια, όπως είχε φανεί από όλη της την πορεία φέτος αλλά και στη συγκεκριμένη διοργάνωση, ήταν έτοιμη να διεκδικήσει μία τόσο μεγάλη διάκριση και να πάρει τον πολυπόθητο τίτλο. Η Γαλλίδα φέτος έπαιξε σε τέσσερις τελικούς κερδίζοντάς τουτς όλους μεταξύ των οποίων ένα τουρνουά των 1000 βαθμών και το WTA finals ενώ με την κατάκτηση του τελευταίου έγινε η πρώτη Γαλλίδα μετά την Αμελί Αουρέσμο που καταφέρνει να κερδίσει αυτόν τον τίτλο.

Συνολικά, αυτός είναι ο 11ος τίτλος της καριέρας της ενώ με αυτή τη νίκη θα αναρριχηθεί στην παγκόσμια κατάταξη και θα βρεθεί στο Νο4 για να ισοφαρίσει το ρεκόρ καριέρας της.

Ο αγώνας μεταξύ των Γκαρσία και Σαμπαλένκα δεν είχε φαβορί καθώς η πρώτη είχε δείξει πως βρίσκεται σε φοβερή κατάσταση ενώ η δεύτερη είχε καταφέρει να αποκλείσει το απόλυτο φαβορί της διοργάνωσης, Ίγκα Σβιόντεκ. Η Λευκορωσίδα προσπάθησε να σταθεί δυνατή απέναντι στη Γκαρσία όμως η Γαλλίδα ήταν ανίκητη και δεν άφησε πολλά περιθώρια για αντίδραση στην αντίπαλό της.

Μετά από ένα πολύ κλειστό πρώτο σετ στο οποίο και οι δυο φρόντισαν να προστατεύσουν τα σερβίς τους και δεν επέτρεψαν κανένα break point, η Γαλλίδα επέστρεψε από το 0-2 στο tie-break και με 6 συνεχόμενους πόντους έφτασε στο 6-2, για να το κατακτήσει τελικά με 7-4. Στο δεύτερο σετ η Γκαρσία έκανε ένα break από νωρίς, προηγήθηκε με 2-0 και αυτό ήταν αρκετό, αφού συνέχισε να είναι άψογη στο σερβίς της και δεν επέτρεψε στη Σαμπαλένκα να φτάσει σε break point.

@Photo credits: Caroline Garcia via Twitter
 

WTA FINALS Τελευταία Νέα