WTA Finals: Η Σαμπαλένκα στον τελικό, έκανε την έκπληξη με Σβιόντεκ (vid)

Newsroom
WTA Finals: Η Σαμπαλένκα στον τελικό, έκανε την έκπληξη με Σβιόντεκ (vid)
Τεράστια νίκη για την Αρίνα Σαμπελένκα σε τρία σετ κόντρα στην Σβιόντεκ, πάει να παίξει τον τελικό της καριέρας της κόντρα στην Καρολίν Γκαρσία.

Η «βόμβα» έσκασε στον δεύτερο ημιτελικό του WTA Finals. Αν και άπαντες περίμεναν την Ιγκα Σβιόντεκ να πάει στον τελικό και να κερδίσει άλλη μία κούπα, η Αρίνα Σαμπαλένκα έκανε την έκπληξη.

Η Λευκορωσίδα επικράτησε με 2-1 σετ (6-2, 2-6, 6-1) έπειτα από 2 ώρες και 7 λεπτά και θα πάει να παίξει τον σημαντικότερο τελικό της καριέρας της, κόντρα στην Καρολίν Γκαρσία.

Η Σαμπαλένκα μετά από 4 σερί ήττες απέναντι στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, έκανε εξαιρετικό ματς, κυριαρχώντας στο σερβίς (12 άσοι έναντι 1 της Σβιόντεκ και 9 διπλά λάθη έναντι 6 της Πολωνής).

Η Σβιόντεκ έκανε πάρα πολλά αβίαστα λάθη και ήταν σκιά του εαυτού της στο μεγαλύτερο ματς, χάνοντας δίκαια.

Ετσι, στις 4 τα ξημερώματα της Τρίτης, η Λευκορωσίδα με την Γκαρσία, που κέρδισε την Σάκκαρη στον πρώτο ημιτελικό, θα πάνε να διεκδικήσουν την σημαντικότερη κούπα της καριέρας τους.

Η προϊστορία στα μεταξύ τους ματς είναι στο 2-2. Οι δυο τους βρέθηκαν αντιμέτωπες 3 φορές το 2018 σε Σινσινάτι (κέρδισε η Σαμπαλένκα), Πεκίνο (Σαμπαλένκα) και Ζουχάι (Γκαρσία), ενώ η τέταρτη φορά ήταν φέτος στον ημιτελικό του Σινσινάτι όπου κέρδισε η Γκαρσία και στο τέλος πήρε και την κούπα.

 

WTA FINALS Τελευταία Νέα