WTA Finals: Το σήκωσε η Μουγκουρούθα (vids)

Κώστας Ευθυμιάδης
WTA Finals: Το σήκωσε η Μουγκουρούθα (vids)
Η Γκαρμπίν Μουγκουρούθα επικράτησε της Ανέτ Κονταβέιτ στον τελικό της Γουαδαλαχάρα με 2-0 σετ και κατάκτησε τον τίτλο στο WTA Finals.

Η Γκαρμπίν Μουγκουρούθα τα κατάφερε και κατέκτησε τον τίτλο στο WTA Finals!

H Ισπανίδα κέρδισε την Ανέτ Κονταβέιτ με 2-0 σετ (6-3, 7-5 σε 1 ώρα και 38 λεπτά) και έγινε η πρώτη από την πατρίδα της που κερδίζει τον συγκεκριμένο τίτλο.

Είναι ο σημαντικότερος τίτλος της καριέρας της μετά από αυτόν στο Wimbledon το 2017 και ήρθε απέναντι σε μία τενίστρια που μετρούσε τους τελευταίους τρεις μήνες, μόλις τρεις ήττες.

Η μία από αυτές μάλιστα ήταν από την Μουγκουρούθα η οποία στην φάση των ομίλων είχε κερδίσει ξανά την Κονταβέιτ, νίκη που την έστειλε στα ημιτελικά. Και έμελλε να συναντηθούν και στον τελικό για να της κάνει την ζημιά η Ισπανίδα, Νο5 στην παγκόσμια κατάταξη, που ωστόσο από την Δευτέρα θα βρίσκεται στο Νο3.

Στον αγώνα, οι δύο τενίστριες είχαν από νωρίς από ένα μπρέικ στο 2-2, όμως η Μουγκουρούθα έκανε άλλα δύο συνεχόμενα για να πάρει το πρώτο σετ με 6-3.

Στο δεύτερο η Ισπανίδα χρειάστηκε να σβήσει δύο break point στο 2-1, ενώ στο η Κονταβέιτ βρήκε break και προηγήθηκε 4-3 και στη συνέχεια 5-3 αφού κράτησε το σερβίς της.

Η Μουγκουρούθα όμως κατάφερε να πάρει τα επόμενα 4 games και να κατακτήσει τον τίτλο. Και το έκανε με εντυπωσιακό τρόπο αφού πήρε τους 16 από τους τελευταίους 20 πόντους που παίχτηκαν, σπάζοντας δύο φορές το σερβίς της αντιπάλου της.

Η Μουγκουρούθα έφτασε τους 10 τίτλους στην καριέρα της (10-7 ρεκόρ), ενώ η Κονταβέιτ έμεινε στους 5 (5-8).


@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

WTA FINALS Τελευταία Νέα