Wimbledon: Βγαίνει το ζευγάρι του τελικού στο απλό γυναικών

Δημήτρης Ντζάνης
Η Αρίνα Σαμπαλένκα στα προημιτελικά στο Wimbledon
Η Ελίνα Σβιτόλινα απέναντι στη Μαρκέτα Βοντρούσοβα και η Ονς Ζαμπέρ με αντίπαλο την Αρίνα Σαμπαλένκα συνθέτουν τα ζευγάρια των ημιτελικών της Πέμπτης στο Wimbledon. Πού μπορείτε να δείτε τους αγώνες.

Στην τελική του ευθεία μπαίνει το Wimbledon με τη διεξαγωγή την Πέμπτη (13/7) των ημιτελικών στο απλό γυναικών.

Το ζευγάρι ανάμεσα στην Ουκρανή, Ελίνα Σβιτόλινα και την Τσέχα, Μαρκέτα Βοντρούσοβα, που θα μπει πρώτο στο κεντρικό κορτ στις 15:30 (Novasports Prime), η αλήθεια είναι πως κανείς δεν το περίμενε.

Η Σβιτόλινα τον περασμένο Οκτώβρη έγινε μητέρα και εννέα μήνες μετά η 28χρονη Ουκρανή βρίσκεται στα ημιτελικά του Wimbledon.

The courtside view of @ElinaSvitolina's moment #Wimbledon pic.twitter.com/Xlc01lHo4b

— Wimbledon (@Wimbledon) July 11, 2023

Για τη Σβιτόλινα που έρχεται από τις νίκες επί της Αζαρένκα (4ο γύρο) και της Σβιόντεκ (προημιτελικά) θα είναι η 3η απόπειρα να βρεθεί σε τελικό Grand Slam, μετά τους χαμένους ημιτελικούς το 2019 στο Wimbledon και στο US Open.

Ήδη με την πορεία της αποτελεί ένα σύμβολο ελπίδας για τους συμπατριώτες της. Παράλληλα, έχει ανακτήσει 49 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη, έχοντας φθάσει στο Νο.27 και με πρόκριση στον τελικό θα βρεθεί στο Νο.21. Το ρεκόρ καριέρας της είναι το Νο.3, τον Σεπτέμβριο του 2017.

Η Βοντρούσοβα και η... γάτα της

H Βερόνικα Βοντρούσοβα έχειτην ευκαιρία να ισοφαρίσει την καλύτερη επίδοσή της στα Grand Slam και να βρεθεί στον 2ο τελικό της καριέρας της, μετά το Roland Garros το 2019.

H 24χρονη Τσέχα στα προημιτελικά νίκησε την Τζέσικα Πεγκούλα με 2-1 σετ και έκανε άλμα 19 θέσεων στην παγκόσμια κατάταξη για να βρεθεί στο Νο.23.

Αν καταφέρει και φθάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής θα βρεθεί πίσω από τη Μαρία Σάκκαρη, στο Νο10 του κόσμου, βελτιώνοντας το ρεκόρ της (Νο.14 από το 2019).

Semi-final secured.

The emotion pours out as Marketa Vondrousova seals her place in the last four#Wimbledon pic.twitter.com/bUrxTupHkq

— Wimbledon (@Wimbledon) July 11, 2023

Μετά τη νίκη της απέναντι στην Πεγκούλα ρωτήθηκε και αναφέρθηκε στην απουσία του συζύγου της από το τουρνουά. Και αναφερόμενη στον λόγο απουσίας του η Βοντρούσοβα είπε: «Εχει μείνει πίσω στο σπίτι στην Πράγα, για να φροντίσει τη γάτα μας, θα δούμε αν θα έρθει τώρα».

Η Ζαμπέρ για δεύτερη χρονιά «βλέπει» τελικό

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει ο δεύτερος ημιτελικός ανάμεσα στην Ονς Ζαμπέρ και την Αρίνα Ζαμπαλένκα (Novasports Prime), που ήταν στις υποψήφιες από το δικό τους μέρος του ταμπλό, για να φθάσουν μέχρι εδώ.

Η Ζαμπέρ, σε μια επανάληψη του περσινού τελικού, νίκησε την κάτοχο του τίτλου Έλενα Ριμπάκινα, πήρε ρεβάνς για εκείνη την ήττα και τώρα χτυπά για δεύτερη διαδοχική χρονιά την πόρτα του τελικού στο Wimbledon.

Celebrating on Centre Court #Wimbledon | @Ons_Jabeur pic.twitter.com/IRemEXJcKr

— Wimbledon (@Wimbledon) July 12, 2023

Η Τυνήσια θα επιδιώξει να προκριθεί για 3η φορά στην καριέρα της σε τελικό Grand Slam, καθώς ήταν φιναλίστ πέρυσι και στο US Open και να διεκδικήσει τον πρώτο της τίτλο, Αν τα καταφέρει θα ξεπεράσει τη Ριμπάκινα στο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης.

Τελικός και Νο.1 η Σαμπαλένκα

Η Αρίνα Σαμπαλένκα βρίσκεται στην καλύτερη σεζόν της καριέρας της. Η 25χρονη από τη Λευκορωσία στη Μελβούρνη κατέκτησε τον πρώτο της major τίτλο και τώρα έχει την ευκαιρία να παίξει τελικό και στο Wimbledon.

Welcome back to the semi-finals, @SabalenkaA

The No.2 seed powerfully gets past Madison Keys in straight sets, 6-2, 6-4#Wimbledon pic.twitter.com/tPuQdJzmoc

— Wimbledon (@Wimbledon) July 12, 2023

Έπειτα από δύο χρόνια, θα παίξει ξανά σε ημιτελικό στο Wimbledon, τον 6ο συνολικά στα Grand Slam, φιλοδοξώντας να δώσει συνέχεια μετά τον θρίαμβό της τον Ιανουάριο στο Australian Open.

Παράλληλα η Σαμπαλένκα έχει τη μεγάλη ευκαιρία να ξεπεράσει την Ίγκα Σβιόντεκ και να βρεθεί για πρώτη φορά στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης. Θα το καταφέρει αν έχει βγει νικήτρια απέναντι στη Ζαμπέρ.

 

WIMBLEDON Τελευταία Νέα