Τζον ΜάκΕνρο: «Να κρατήσουμε τον Κύργιος στο τένις»

Newsroom
Τζον ΜάκΕνρο: «Να κρατήσουμε τον Κύργιος στο τένις»
Ο Τζον ΜάκΕνρο μίλησε για τις συμπεριφορές του Νικ Κύργιου στο Wimbledon, τον χαρακτήρισε «ιδιοφυία» για τον τρόπο παιχνιδιού του, αλλά παράλληλα αναφέρθηκε και στη σκοτεινή πλευρά του 27χρονου Αυστραλού.

Ο Νικ Κύργιος δεν σταματά να αποτελεί κύριο θέμα συζήτησης, ο 27χρονος τενίστας από την Αυστραλία ηττήθηκε από τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό του Wimbledon και, έστω, στον πρώτο τελικό της καριέρας του σε Grand Slam δεν μπόρεσε να τιθασεύσει τον εκρηκτικό του χαρακτήρα.

Ο Τζον ΜάκΕνρο είχε τις δικές του τρελές στιγμές την εποχή που μεσουρανούσε στα κορτ. Ο 63χρονος Αμερικανός των επτά τίτλων σε Wimbledon και US Open την περίοδο 1979-1984, κλήθηκε να μιλήσει για τον Νικ Κύργιος στο στο BBC Radio 5 και είπε πολλά και ενδιαφέροντα.

Ο ΜάκΕνρο αποκάλυψε πως δεν ήταν λίγες οι στιγμές που ζήτησε από τον Κύργιο να συνομιλήσουν, αλλά πάντα έβρισκε «μια δικαιολογία».

«Καταλαβαίνω πολλά από αυτά που συμβαίνουν εδώ, περισσότερο από τους υπόλοιπους ανθρώπους. Είναι καλό παιδί, αρέσει στους παίκτες, κάνει φιλανθρωπικό έργο. Αλλά έχει δαίμονες ξέρετε, κατά κάποιο τρόπο όλοι έχουμε αυτόν τον φόβο της αποτυχίας και είναι θέμα πώς θα το αντιμετωπίσεις καλύτερα». συνέχισε ο ΜάκΕνρο.

Και συμπλήρωσε, με δόση αυτοσαρκασμού: «Ποιος πρέπει να προπονεί τον Νικ Κύργιο; Ο Τζον ΜάκΕνρο φυσικά, Τέλος πάντων, ο τύπος δεν χρειάζεται τον προπονητή, ο τύπος είναι μια ιδιοφυία με τον τρόπο που παίζει. Χρειάζεται τον Σίγκμουντ Φρόιντ να βγει από τον τάφο και κάπως να κρατήσουμε αυτόν τον τύπο για μερικά χρόνια στο τένις. Είναι απίστευτα ταλαντούχος, πολύ έξυπνος, είναι ένας κολασμένος παίκτης όταν θέλει».

Ο Μάκενρο ασχολείται με την ψυχική υγεία των αθλητών, μεταξύ άλλων θεμάτων, σε ντοκιμαντέρ για τη ζωή και την καριέρα του, που θα βγει σε λίγες ημέρες στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Ο Κύργιος έχει παλέψει με την κατάθλιψη, χαρακτήρισε το Αυστραλιανό Όπεν του 2019, ως μια από από τις «πιο σκοτεινές περιόδους του».

Στο Wimbledon παραδέχθηκε πως έφτυσε προς την κατεύθυνση θεατή στον 1ο γύρο, δέχθηκε πρόστιμο για τη συμπεριφορά του στον αγώνα με τον Τσιτσιπά, συνέχισε στον τελικό με τον Τζόκοβιτς.

Ο ΜακΕνρό είχε χαρακτηρίσει τη συμπεριφορά του Κύργιου ντροπιαστική. Μιλώντας για τα δικά του στη διάρκεια της καριέρας του είπε: «Θα έλεγα ότι είμαι υπερήφανος για τα περισσότερα από αυτά που έκανα, αλλά υπάρχει κάποια συμπεριφορά για την οποία μετανιώνω. Απλώς επιδείνωσε την κατάσταση και έκανε περισσότερους ανθρώπους να θυμώσουν μαζί μου ή να αρχίσουν να με κοροϊδεύουν, οπότε δεν με βοήθησε».


@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

WIMBLEDON Τελευταία Νέα