Wimbledon: Ο Τζόκοβιτς ψάχνει τον ιστορικό 32ο τελικό κόντρα σε Νόρι και… κερκίδα

Κώστας Ευθυμιάδης
Ο μοναδικός ημιτελικός των ανδρών θα πραγματοποιηθεί σήμερα (8/7) μεταξύ του Νόβακ Τζόκοβιτς και του πρωτάρη Κάμερον Νόρι.

Με έναν ημιτελικό στους άνδρες συνεχίζεται σήμερα το Wimbledon.

Μετά την απόσυρση του Ναδάλ, ο Νικ Κύργιος εξασφάλισε αυτόματα το εισιτήριο για τον πρώτο τελικό της καριέρας του και σήμερα θα μάθει ποιος θα είναι ο αντίπαλός του.

Μετά τις 16:30 θα αρχίσει ο αγώνας του κατόχου των τριών τελευταίων τίτλων, Νόβακ Τζόκοβιτς, με τον Βρετανό Κάμερον Νόρι, σε ένα παιχνίδι που αναμένεται να είναι «καυτή» η ατμόσφαιρα.

Οι Βρετανοί βλέπουν για πρώτη φορά ένα δικό τους παιδί μετά τον Αντι Μάρεϊ to 2016, να έχει σοβαρές πιθανότητες να βρεθεί στον τελικό.

Ο Νόρι βέβαια παίζει για πρώτη φορά σε ημιτελικό grand slam την ώρα που ο Νόλε έχει κερδίσει τα τελευταία τρία τουρνουά στο Wimbledon και θέλει να συνεχίσει το σερί του, αλλά παράλληλα και να φτάσει στα 21 grand slam, πλησιάζοντας τον Ράφα Ναδάλ που έχει 22.

Το κοινό θα είναι ένας επιπλέον αντίπαλος σήμερα για τον Σέρβο, που είναι κάτι το οποίο περιμένει. Ωστόσο είναι το φαβορί του αγώνα και αν καταφέρει να πάρει τη νίκη σήμερα, θα πάει για την 7η κατάκτηση Wimbledon, πιάνοντας τους Σάμπρας και Ρένσο, ενώ θα υπολείπεται ενός του Ρότζερ Φέντερερ (8).

Παράλληλα, αν κερδίσει σήμερα ο Τζόκοβιτς, θα κάνει ιστορικό ρεκόρ, καθώς θα γίνει ο πρώτος τενίστας στην ιστορία που θα έχει προκριθεί σε 32 τελικούς Grand Slams, ξεπερνώντας το ρεκόρ των 31 τελικών, που μοιράζεται με τον Φέντερερ.

Τζόκοβιτς και Νόρι έχουν παίξει μόνο μία φορά μαζί, πέρυσι στο ATP Finals, όπου ο Σέρβος είχε κερδίσει εύκολα με 6-2, 6-1.