Ναδάλ: Αποσύρθηκε από το Wimbledon

Newsroom
Ναδάλ: Αποσύρθηκε από το Wimbledon
O Ραφαέλ Ναδάλ δεν θα συνεχίσει στο Wimbledon, μετά το σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού στους κοιλιακούς, ο Νικ Κύργιος περνά στον τελικό. «Δεν μπορώ να ρισκάρω και να μείνω έξω δύο με τρεις μήνες» δήλωσε ο Ναδάλ ανακοινώνοντας την απόφασή του. Είναι η 6η φορά στην καριέρα του που αποσύρεται από τουρνουά εξ αιτίας τραυματισμού. Πότε σχεδιάζει να επιστρέψει και σε ποια τουρνουά στοχεύει.

Άδοξο τέλος έχει η συμμετοχή του Ραφαέλ Ναδάλ στο Wimbledon, με τον Ισπανό να αποσύρεται από το τουρνουά εξ αιτίας του τραυματισμού στους κοιλιακούς.

Aυτή η εξέλιξη ευνοεί τον Νικ Κύργιο που από την στιγμή που αποσύρθηκε ο Ναδάλ παίρνει αυτομάτως εισιτήριο τελικού! Εκεί ο Ελληνοαστραλός θα αντιμετωπίσει την Κυριακή (10/7) τον Νόβακ Τζόκοβιτς ή τον Κάμερον Νόρι.

«Δεν είχε νόημα να παίξω, δεν θα μπορούσα να κερδίσω δύο ματς. Δεν μπορώ να ρισκάρω και να μείνω έξω δύο με τρεις μήνες. Ακόμα κι αν προσπάθησα πολλές φορές σε όλη μου την καριέρα να συνεχίσω σε πολύ δύσκολες συνθήκες, είναι προφανές ότι αν συνέχιζα τώρα ο τραυματισμός θα γινόταν όλο και χειρότερος.

Προς σεβασμό στον εαυτό μου, δεν θέλω να βγω εκεί έξω και να μην είναι όσο ανταγωνιστικός πρέπει για να πετύχω τον στόχο μου, έχοντας και μεγάλη πιθανότητα να κάνω τα πράγματα χειρότερα.

Πριν από μερικές εβδομάδες είδα την καριέρα μου πολύ διαφορετικά, μετά τον τραυματισμό στο πόδι. Για εμένα η ευτυχία και η υγεία είναι περισσότερο σημαντικά από έναν τίτλο» δήλωσε ο 36χρονος Ισπανός.

Οι αγώνες στόχος

Αναφερόμενος στο διάστημα της αποθεραπείας ο Ναδάλ επεσήμανε: «Συνήθως παίρνει μέχρι τέσσερις εβδομάδες, κάτι που μου επιτρέπει να ακολουθήσω το πρόγραμμά μου. Σε μια εβδομάδα μάλλον θα μπορώ να προπονούμαι από την baseline, χωρίς όμως να σερβίρω».

Ο Ναδάλ αφήνει το Λονδίνο για να επιστρέψει στην πατρίδα του για να αρχίσει αμέσως την αποκατάσταση του τραυματισμού και τη σταδιακή επιστροφή στις προπονήσεις.

Τα ισπανικά δημοσιεύματα αναφέρουν πως ο στόχος του θα είναι να προετοιμαστεί για 100άρι Masters του Μόντρεαλ (7-14 Αυγούστου). Εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά θα ακολουθήσει το US Open (29 Αυγούστου-11 Σεπτεμβρίου). Αυτά θεωρούνται τα τουρνουά που θα θελήσει να πάρει μέρος ο Ναδάλ, πέρα από τους ATP Finals στο Τορίνο και μια σειρά αγώνων επίδειξης στο Λατινική Αμερική.


Έκτη φορά που αποσύρεται από το τουρνουά

Για τον Ναδάλ είναι η έκτη φορά στην πολύχρονη καριέρα του που υποχρεώνεται να εγκαταλείψει τουρνουά εξ αιτίας τραυματισμού. Η πρώτη ήταν το 2004, έπειτα από κάταγμα στο αριστερό πόδι και μετά ακολούθησαν πριν από τον ημιτελικό του Indian Wells το 2011 (πρόβλημα στο γόνατο), στον 3ο γύρο του Roland Garros το 2016 (σπασμένος καρπός), στον ημιτελικό του Paris-Bercy το 2017 (πρόβλημα στο γόνατο), ενώ τελευταία φορά ήταν στο Indian Wells το 2019, πριν από αγώνα με τον Φέντερερ.

 

WIMBLEDON Τελευταία Νέα