Τζόκοβιτς: Τι είπε στον… καθρέφτη όταν έχανε από τον Σίνερ και το… Mamba mentality

Newsroom
Τζόκοβιτς: Τι είπε στον… καθρέφτη όταν έχανε από τον Σίνερ και το… Mamba mentality
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς αποκάλυψε στα Σέρβικα τι είπε στον εαυτό του όταν βρέθηκε ένα βήμα από τον αποκλεισμό κόντρα στον Σίνερ και θυμήθηκε τον Κόμπι Μπράιαντ.

Όταν βρέθηκε να χάνει 2-0 από τον Γιάνικ Σίνερ, ο Νόβακ Τζόκοβιτς πήρε ένα toilet break προκειμένου να πάρει μία ανάσα και να επιστρέψει στο ματς για την ανατροπή.

Το ίδιο είχε κάνει και στον τελικό του Roland Garros πέρυσι κόντρα στον Τσιτσιπά, το ίδιο και χθες και το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο: κέρδισε και τα δύο παιχνίδια!

Μιλώντας στο Sport Klub έκανε μία αναπαράσταση του τι έκανε στο toilet break και τι είπε στον εαυτό του, μπροστά στον καθρέφτη: «Μπορείς να το κάνεις. Πίστεψέ στον εαυτό σου. Τώρα είναι η στιγμή, ξέχασε ό,τι έχει συμβεί. Ένα νέο ματς ξεκινάει. Πάμε, champ»! αποκάλυψε πως είπε.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στον Κόμπι Μπράιαντ και το περίφημο Mamba mentality…

«Δεν έχεις και πολύ χρόνο σε αυτό το σημείο. Πάντα αγαπούσα και σεβόμουν πολύ τον Κόμπι Μπράιαντ και το περίφημο mamba mentality. Συχνά μιλούσε γι' αυτά τα πράγματα - ένα πράγμα που έχουν κοινό όλα τα αθλήματα είναι η στιγμή που πρέπει να πείσεις τον εαυτό σου ότι μπορείς και πρέπει να πας καλύτερα να μείνεις θετικός και να βγεις από την τρύπα» ανέφερε ο Νόλε και συμπλήρωσε:

«Αυτό είναι ακόμα σημαντικότερο στα ατομικά αθλήματα. Υπάρχει ένα ρητό στα αγγλικά που λέει ‘’προσποιήσου ότι έχεις αυτοπεποίθηση μέχρι να τα καταφέρεις’’. Όταν είπα στον καθρέφτη αυτά τα πράγματα, ήταν αφύσικο, αλλά ήξερα ότι αυτά τα λόγια έχουν τη δική τους δύναμη και μπορούν να αποδώσουν».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

WIMBLEDON Τελευταία Νέα