Σβιόντεκ - Κερκόφε 2-1: Τη ζόρισε το Νο138 του κόσμου

Newsroom
Μία από τις δυσκολότερες νίκες της, απέναντι σε αντίπαλο εκτός Top100 πήρε η Ιγκα Σβιόντεκ καθώς χρειάστηκε τρίτο σετ απέναντι στην Ολλανδέζα Κερκόφε.

Ποιος να το έλεγε στην Ιγκα Σβιόντεκ ότι στις 37 σερί νίκες που έφτασε, η τελευταία θα ήταν η πιο δύσκολη, με αντίπαλο το Νο138 του κόσμου.

Η Λέσλι Πατινάμα Κερκόφε, που μπήκε στο κυρίως ταμπλό ως lucky loser, ζόρισε και με το παραπάνω το Νο1, με την Σβιόντεκ να κερδίζει ωστόσο με 2-0 σετ (6-4, 4-6, 6-3) και να προχωρά στον τρίτο γύρο.

H Ολλανδέζα αιφνιδίασε την Σβιόντεκ και της έκανε break στο 2-2 και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς της για να φτάσει στο 4-2. Σε εκείνο το σημείο τοΝο1 του κόσμου είδε την Ολλανδή να είναι στο 40-40 και υπό τον κίνδυνο να της δώσει την ευκαιρία να σερβίρει για το σετ, σοβαρεύτηκε και κράτησε το σερβίς της, για να φτάσει σε break στη συνέχεια και στο 6-4.

Το Νο138 του κόσμου συνέχισε να παλεύει το ματς ωστόσο. Εκανε εκ νέου break στο 3-3 και πήρε προβάδισμα (4-3 και 5-4), για να σερβίρει για το σετ! Και τα κατάφερε στέλνοντας το ματς σε τρίτο σετ!

Με το… καλημέρα η Κερκόφε έφτασε σε διπλό break point, όμως η Πολωνή έβγαλε αντίδραση και κράτησε το σερβίς της. Μετά το 1-1 στο σετ, η Σβιόντεκ έκανε το break και στη συνέχεια έκανε πιο απλά τα πράγματα, φτάνοντας στην πρόκριση. Επόμενη αντίπαλος για την Σβιόντεκ θα είναι η Αλιζέ Κορνέ.

Στα τρία σετ και η Πεγκούλα

Σε άλλο παιχνίδι στο ταμπλό των γυναικών, τρία σετ χρειάστηκε και η Τ. Πεγκούλα η οποία βρέθηκε να χάνει το πρώτο από την Βρετανίδα Νταρτ (6-4), αλλά να κερδίζει τα άλλα δύο με 6-3, 6-1. Επόμενη αντίπαλος η Κροάτισσα Μάρτιτς.

Τρία σετ χρειάστηκε και η Ανισίμοβα για να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ντέιβις (2-6, 6-3, 6-4) και τον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει την νικήτρια από το ματς Γκοφ- Μπουζαρνέσκου.

Δύσκολα η Χάλεπ

Η Σιμόνα Χάλεπ τα βρήκε σκούρα απέναντι στην Κίρστεν Φλίπκενς. H 36χρονη Βελγίδα, στο τελευταίο πιθανότατα grand slam της καριέρας της, βρέθηκε να κερδίζει με 5-2 στο πρώτο σετ, όμως με δύο σερί break η Χάλεπ πήρε πέντε μαζεμένα games και πήρε το σετ με 7-5.

Και στο δεύτερο η Φλίπκενς μπήκε καλύτερα και βρέθηκε μπροστά με 3-0 και 4-1, όμως και πάλι η Χάλεπ βρήκε λύσεις και ανέτρεψε την κατάσταση με δύο break για να πάρει το σετ με 6-4.

Επόμενη αντίπαλος για την Ρουμάνα, η Πολωνή Φρεχ.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image