Η Τζαμπέρ πέταξε εκτός προημιτελικών την Σβίατεκ!

Η Τζαμπέρ πέταξε εκτός προημιτελικών την Σβίατεκ!
Η πρώτη έκπληξη της ημέρας στο Wimbledon με την Ονς Τζαμπέρ να αφήνει εκτός συνέχειας την Σβίατεκ.

Με μία έκπληξη άρχισε η δεύτερη εβδομάδα στο Wimbledon.

H Τυνήσια Ονς Τζαμπέρ, πέταξε εκτός συνέχειας την Ιγκα Σβίατεκ και είναι στις «8» του grand slam!

H Τζαμπέρ πήρε μεγάλη πρόκριση η οποία ήρθε μάλιστα με ανατροπή, κερδίζοντας με 2-1 σετ (5-7, 6-1, 6-1). Η Πολωνή σε ένα κλειστό πρώτο σετ κατάφερε να το πάρει κάνοντας μπρέικ στο υπέρ της 6-5. Η Τζαμπέρ όμως ήταν καταιγιστική στο δεύτερο σετ. Προηγήθηκε με 4-0 χάρη σε δύο μπρέικ και με ένα τρίτο έκλεισε το σετ με 6-1, ενώ στο τρίτο οι δύο αντίπαλες ήταν στο 1-1 και η Τυνήσια έκανε ένα ακόμη μπρέικ στο 3-1 για να προηγηθεί στο σερβίς της με 4-1 και την Σβίατεκ να χάνει ευκαιρίες στο επόμενο γκέιμ για να επιστρέψει στο ματς. Ένα ακόμη μπρέικ έκανε το 5-1, με την Πολωνή κάτοχο του Roland Garros το 2020 να παραδίνεται σε 1 ώρα και 41 λεπτά.

Είναι η πρώτη φορά που φτάνει τόσο μακριά στο Wimbledon, αλλά και η πρώτη τενίστρια μετά το 1974 από τη βόρεια Αφρική ή την Αραβική χερσόνησο που φτάνει σε αυτόν τον γύρο στο συγκεκριμένο Grand slam.

Με Σαμπαλένκα στις «8»

Επόμενη αντίπαλος για την Τζαμπέρ θα είναι η Αρίνα Σαμπαλένκα η οποία επίσης χρειάστηκε τρία σετ για να κερδίσει την Ε. Ριμπάκινα (2-1).

Η Σαμπαλένκα πήρε το πρώτο σετ με 6-3, έχασε το δεύτερο με 6-4 και στο τρίτο έκανε ένα μπρέικ στο υπέρ της 4-3 για να κερδίσει τελικά το σετ με 6-3 και να προκριθεί στα προημιτελικά.

 

WIMBLEDON Τελευταία Νέα