Τζόκοβιτς: «Βασικοί διεκδικητές του US Open οι Τσιτσιπάς, Μεντβέντεφ, Ζβέρεφ»

Αντώνης Πατσούρας
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μίλησε στη συνέντευξη Τύπου του US Open για τους τρεις διεκδικητές του τίτλου, τις απουσίες του Ναδάλ-Φέντερερ αλλά και για την μεγάλη του ευκαιρία για το Calendar Slam.

Το 2021 είναι η χρονιά του Νόβακ Τζόκοβιτς και εάν καταφέρει να κερδίσει το US Open θα μείνει για πάντα στην ιστορία.

Θα γίνει ο πρώτος τενίστας που φτάνει στα 21 Grand Slam αφήνοντας πίσω του τον Ρότζερ Φέντερερ και τον Ράφα Ναδάλ και θα γίνει ο πρώτος στην open era που θα κερδίσει και τα 4 Grand Slam σε μια χρονιά.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη για να πετύχει τον μεγάλο στόχο αλλά θέλει 7 νίκες σ' ένα τουρνουά που δεν του πάει αφού έχει 3/8 κερδισμένους τελικούς και έναν οδυνηρό αποκλεισμό το 2020 αφού χτύπησε με το μπαλάκι επόπτρια εκτός αγώνα!

Ο Σέρβος μίλησε στη συνέντευξη Τύπου στη Νέα Υόρκη για την μεγάλη του ευκαιρία:

«Έμπνευση και κίνητρο να κάνω Calendar Slam»

«Προφανώς γνωρίζω πόσο μεγάλη ευκαιρία έχω μπροστά μου εδώ στη Νέα Υόρκη, όπου έχω παίξει πολύ καλά όλα αυτά τα χρόνια. Το ενδεχόμενο να κάνω το calendar Slam μου δίνει μεγάλη έμπνευση και κίνητρο, αλλά την ίδια στιγμή ξέρω καλά πως να κρατάω τις ισορροπίες πνευματικά, με όλες τις προσδοκίες που υπάρχουν για μένα.

Η παρουσία μου εδώ, χωρίς τους Ράφα και Ρότζερ, ξέρω πως θα κάνει περισσότερο κόσμο να βλέπει τους αγώνες μου και να περιμένει να κερδίσω το τρόπαιο.

«Διεκδικητές Τσιτσιπάς, Μεντβέντεφ, Ζβέρεφ»

«Υπάρχουν ακόμα πολύ ποιοτικοί παίκτες, όπως ο Ζβέρεφ, o Μεντβέντεφ και ο Τσιτσιπάς. Αυτούς τους τρεις βλέπω για βασικούς διεκδικητές του τίτλου.

Όλοι θέλουν να τα πάνε καλά σε ένα Grand Slam και όλα μπορούν να συμβούν, αλλά φυσικά οι 4 κορυφαίοι της κατάταξης έχουν καλύτερες πιθανότητες να φτάσουν μακριά.

«Μοναδική ευκαιρία»

Δεν θέλω να λέω πως είναι τώρα ή ποτέ, γιατι πιστεύω πως θα έρθουν κι άλλες ευκαιρίες στη ζωή μου να κερδίσω Grand Slam.

Δεν ξέρω αν θα έχω άλλες ευκαιρίες για το calendar Slam, αυτή είναι σίγουρα μια μοναδική ευκαιρία. Την ίδια στιγμή όμως, δεν θέλω να βάλω επιπλέον πίεση από αυτή που ήδη έχω.

Μπορώ πάντως να τα πάω καλά και με την πίεση, το έχω κάνει πολλές φορές στην καριέρα μου.

«Προνόμιο για μένα η πίεση»

Η πίεση είναι προνόμιο για μένα. Γι' αυτό δουλεύεις καθημερινά, όλη τη μέρα, για να φέρεις τον εαυτό σου σε μια μοναδική θέση, να κερδίσεις Grand Slams, να γράψεις ιστορία.

Λατρεύω αυτό το άθλημα. Έχω αυτή την ευκαιρία και θα προσπαθήσω να την αξιοποιήσω».