Roland Garros: Με άρωμα από Σηκουάνα και αποτέλεσμα της τεχνητής νοημοσύνης η αφίσα του τουρνουά

Δημήτρης Ντζάνης
Η αφίσα του Roland Garros 2024
O Σηκουάνας και οι Ολυμπιακοί Αγώνες έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη δημιουργία της αφίσας του Roland Garros για το 2024.

«Το Roland Garros είναι το Παρίσι και το Παρίσι είναι το Roland Garros». Αυτό είναι το κεντρικό θέμα που υιοθέτησε ο Πολ Ροστό, όταν ανέλαβε την ευθύνη να σχεδιάσει την 45η επίσημη αφίσα για το τουρνουά.

«Ήθελα να εκπροσωπήσω το Παρίσι, αλλά και το χαρακτηριστικό χρώμα ενός χωμάτινου γηπέδου. Για παράδειγμα, σκέφτηκα να βάλω το γήπεδο σε έναν τοίχο, σε έναν δρόμο, σε ένα κτίριο καλυμμένο με κόκκινο πηλό, με γραμμές ή ακόμα και με θέα από ψηλά. Μια πόλη, από ψηλά, είναι συνήθως γκρίζα, αλλά εδώ φανταζόμουν να είναι το χρώμα της ώχρας του Roland Garros. Στη συνέχεια, έπεσα στην ιδέα να απεικονίσω τον ποταμό Σηκουάνα», εξήγησε ο καλλιτέχνης.

Αυτή η ιδέα οδήγησε τον 38χρονο φωτογράφο να χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη, ως μέρος της δημιουργικής του διαδικασίας.

«Δεν είχα χρόνο να βγάλω φωτογραφίες κατά τη διάρκεια του τουρνουά. Είχα πολλές ιδέες στο κεφάλι μου, αλλά συχνά ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθούν σε φωτογραφίες, γι' αυτό αποφάσισα να χρησιμοποιήσω τεχνητή νοημοσύνη. Για μένα, ήταν μια δικαιολογία για να κάνω αυτές τις αδύνατες ιδέες πραγματικότητα, γιατί ήθελα πολύ να δείξω το τένις να εισβάλει στο Παρίσι».

Το τουρνουά θα ολοκληρωθεί στις 9 Ιουνίου, ενάμιση μήνα πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων και δεν θα μπορούσε παρά να συνδέσει τις δύο διοργανώσεις, λέγοντας: «Ήθελα επίσης να δώσω ένα νεύμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες και την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, που θα πραγματοποιηθούν στον Σηκουάνα».


@Photo credits: ©Paul Rousteau / FFT 2024
 

ROLAND GARROS Τελευταία Νέα