Roland Garros: Βγαίνει το ζευγάρι του τελικού στις γυναίκες

H Ιγκα Σβιόντεκ σε φάση στη Ρώμη
Στις 16:00 Σαμπαλένκα - Μούχοβα και αμέσως μετά Σβιόντεκ - Χαντάντ Μάϊα, στους δύο ενδιαφέροντες ημιτελικούς του Roland Garros.

Σήμερα θα μάθουμε το ζευγάρι που θα παίξει το Σάββατο στον τελικό του Roland Garros, με δύο πολύ δύσκολες αποστολές για το Νο1 και το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η Αρίνα Σαμπαλένκα στις 16:00 ώρα Ελλάδος αντιμετωπίζει την Καρολίνα Μούχοβα, την Τσέχα που απέκλεισε την Σάκκαρη στον πρώτο γύρο και έμελλε να φτάσει για πρώτη φορά στην καριέρα της σε ημιτελικό grand slam.

Οι δύο αντίπαλες έχουν βρεθεί μόνο μία φορά η μία απέναντι στην άλλη, με την Σαμπαλένκα να κερδίζει πολύ δύσκολα το 2019 στα ημιτελικά της Ζουχάι, με 7-5, 7-6.

Περίπου μισή ώρα μετά τη λήξη αυτού του αγώνα, θα διεξαχθεί ο δεύτερος ημιτελικός μεταξύ της Ιγκα Σβιόντεκ και της Μπεατρίζ Χαντάντ Μάια.

Η Σβιόντεκ θέλει τη νίκη για να ελπίζει πως θα κρατήσει το Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη (το οποίο διατηρεί για πάνω από ένα χρόνο, από την ημέρα που αποσύρθηκε η Μπάρτι), αλλά απέναντί της θα έχει μία τενίστρια η οποία έχει τεράστιο κίνητρο.

Η Χαντάντ Μάια θέλει να γίνει η πρώτη Βραζιλιάνα σε τελικό grand slam μετά το 1964 και έφτασε για πρώτη φορά στην καριέρα της σε ημιτελικό ενός major. Το κατάφερε μάλιστα με τρεις νίκες όπου ήταν μία ανάσα από τον αποκλεισμό (στη μία περίπτωση με την Αλεξάντροβα έσωσε και match point της αντιπάλου της για να κερδίσει τελικά), κάνοντας μεγάλες ανατροπές.

Το επίσης ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως στη μοναδική φορά που βρέθηκαν αντίπαλες, πέρυσι στην φάση των «16» στο Τορόντο, η Χαντάντ Μάια ήταν αυτή που έφυγε νικήτρια, επικρατώντας με 6-4, 3-6, 7-5.

 

ROLAND GARROS Τελευταία Νέα