Ζβέρεφ: Αδοξο τέλος στον ημιτελικό του Roland Garros

Newsroom
Ζβέρεφ: Αδοξο τέλος στον ημιτελικό του Roland Garros
Ατυχος ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ, τραυματίστηκε στον αστράγαλο στο 2ο σετ του ημιτελικού με τον Ναδάλ στο Roland Garros. O Γερμανός υποχρεώθηκε να αποχωρήσει και ο Ράφα Ναδάλ να πάρει την πρόκριση στον τελικό.

Η ξεχωριστή τενιστική παράσταση που μας προσέφεραν ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ και ο Ράφα Ναδάλ για τρεις ώρες και 13 λεπτά στον 1ο ημιτελικό του Roland Garros, είχε άδοξο τέλος.

Ο Σάσα Ζβέρεφ σε προσπάθεια να βγάλει άμυνα στο 11ο game του β' σετ, είχε σαν αποτέλεσμα να γυρίσει τον δεξί αστράγαλο, να υποστεί διάστρεμμα και να εγκαταλείψει τον αγώνα. Ο Ναδάλ πήρε την πρόκριση για τον τελικό της Κυριακής με 7-6(8), 6-6 όμως αυτό πέρασε σε δεύτερη μοίρα.

Ο Ζβέρεφ των 198 εκατοστών σωριάστηκε στο χώμα, αποχώρησε από το κορτ του «Philippe-Chatrier» με καροτσάκι και έπειτα από μερικά λεπτά επέστρεψε με πατερίτσες, γνωρίζοντας την αποθέωση από το κοινό, με τον Ράφα Ναδάλ να τον αγκαλιάζει στο άδοξο τέλος ενός σπουδαίου ημιτελικού.

Όσο παίχθηκε αγώνας, είδαμε τρελά πράγματα. Το 1ο σετ ολοκληρώθηκε έπειτα από μια ώρα και 32 λεπτά, υπέρ του Ναδάλ με 7-6. Ο Ισπανός το κατέκτησε στο 8o set point συνολικά που δημιούργησε.
Ο Ισπανός έχασε τρία set points στο 10ο γκέιμ με το σκορ στο 5-4, ο δε Ζβέρεφ στο tie break βρέθηκε στο 6-2 και με τέσσερα σερί set points, αλλά δεν τα κατάφερε.

Στο 2ο σετ και μέχρι το 6-6, έγιναν οκτώ συνολικά break, τέσσερα από κάθε παίκτη. Ο Ζβέρεφ κρατώντας πρώτος το σερβίς του προηγήθηκε 3-2, με break πήγε στο 4-2 και στο 5-3, όμως ο Ναδάλ επέστρεψε, με break μείωσε 5-4, ισοφάρισε 5-5, για να φθάσουμε στο 6-6 και τον τραυματισμό του Γερμανού.
O Ναδάλ των 13 τίτλων στο Roland Garros, πάει για τον 22ο τίτλο του σε Grand Slam, αντίπαλός του στον τελικό θα είναι ένας από τους Κάσπερ Ρουν και Μάριν Τσίλιτς.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ROLAND GARROS Τελευταία Νέα