Τζόκοβιτς: «Δεν κρατάω κακία για ότι έγινε στην Αυστραλία»

Newsroom
Τζόκοβιτς: «Δεν κρατάω κακία για ότι έγινε στην Αυστραλία»
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς τοποθετήθηκε για τα όσα έγιναν τον Ιανουάριο στην Μελβούρνη και τόνισε ότι σκοπεύει να πάει του χρόνου, αν του επιτρέψουν την είσοδο.

Για τα όσα έγιναν στην Αυστραλία, αλλά και την προοπτική να επιστρέψει εκεί του χρόνου, μίλησε ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Στην συνέντευξη Τύπου μετά την σημερινή (27/5) επικράτησή του επί του Μπεντένε, ρωτήθηκε αν το Roland Garros είναι και η ευκαιρία να εξιλεωθεί για όσα έγιναν στην Μελβούρνη τον περασμένο Νοέμβριο.

«Έμαθα τα νέα για την κυβέρνηση, αλλά δεν γνωρίζω αν θα ξαναπάρω τη βίζα ή αν θα μου επιτραπεί η είσοδος στην Αυστραλία. Αν μου επιτραπεί να επιστρέψω στην Αυστραλία, θα ήθελα να πάω και να παίξω στο Australian Open. Δεν κρατάω κακίες. Έγινε αυτό που έγινε. Αν έχω την ευκαιρία να πάω πίσω στην Αυστραλία και να παίξω σε ένα μέρος που έχω τη μεγαλύτερη επιτυχία στην καριέρα μου σε Grand Slam, θα ήθελα να επιστρέψω» ανέφερε ο Τζόκοβιτς, που έμαθε ότι ελευθερώθηκαν όλοι οι πρόσφυγες που ήταν στο ξενοδοχείο κράτησης όπου έμεινε και εκείνος.

«Είμαι σίγουρα χαρούμενος, διότι ήταν δύσκολο για εκείνους, ειδικά γι' αυτούς που έμειναν για εννιά χρόνια. Εγώ έμενα για μια εβδομάδα και δεν μπορώ να φανταστώ πώς ένιωσαν εκείνοι για εννιά χρόνια. Υποτιμάμε την ελευθερία. Μέχρι να ζήσεις κάτι σαν αυτό και να δεις τις συνθήκες, δεν έχεις ιδέα τι αισθάνεται κανείς όταν του αφαιρούν την ελευθερία».

Ο Νόλε τοποθετήθηκε και για την φυλάκιση του πρώην προπονητή του, Μπόρις Μπέκερ.

«Είμαι σε επαφή με έναν από τους γιους του, τον Νόα, και τον έχω ρωτήσει αν μπορώ να κάνω κάτι για να βοηθήσω, απλά να είμαι εκεί για τα μέλη της οικογένειάς του, επειδή ξέρω ότι δεν μπορώ να επικοινωνήσω μαζί του. Είναι πολύ άσχημο, δεν ξέρω τι να πω. Είμαι πολύ λυπημένος που κάποιος που ξέρω τόσο καλά, ένας θρύλος του αθλήματος περνά αυτό που περνάει. Συνέβη πριν από λιγότερο από έναν μήνα και ξέρουμε πόσο θα πρέπει να μείνει εκεί. Ελπίζω να μείνει υγιής και δυνατός».

 

ROLAND GARROS Τελευταία Νέα