Στον ημιτελικό η Κρεϊτσίκοβα, περιμένει τη Σάκκαρη

Στον ημιτελικό η Κρεϊτσίκοβα, περιμένει τη Σάκκαρη
Η Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα κέρδισε με 2-0 σετ την 17χρονη Κόρι Γκοφ και περιμένει να μάθει αν θα βρει στον ημιτελικό την Μαρία Σάκκαρη ή την Ιγκα Σβίατεκ.

Η Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα ήταν αυτή που πήρε την πρόκριση στον ημιτελικό του Roland Garros απέναντι στην Κόρι Γκοφ.

Η Τσέχα, Νο33 στην παγκόσμια κατάταξη, αφού έσωσε τρία σετ πόιντ στο πρώτο σετ, το πήρε στο τάι μπρέικ και τελικά επικράτησε με 2-0 (7-6, 6-3) σε ένα ματς που κράτησε 1 ώρα και 50 λεπτά.

Στο πρώτο σετ η 17χρονη Γκοφ ξεκίνησε… φουριόζα. Με ένα μπρέικ προηγήθηκε γρήγορα με 3-0, με την Τσέχα να βγάζει αντίδραση κερδίζοντας τα επόμενα τρία, κάνοντας με την σειρά της ένα μπρέικ στο 3-2. Βρέθηκε ξανά σε δύσκολη θέση όταν η Γκοφ βρήκε και δεύτερο μπρέικ για να προηγηθεί με 5-3 και να σερβίρει για το σετ, όμως η Κρεϊτσίκοβα όχι μόνο έσωσε σετ πόιντ, αλλά πήρε και το γκέιμ οδηγώντας το σετ σε τάι μπρέικ! Εκεί η Γκοφ είχε άλλα δύο σετ πόιντ στο 6-4, όμως η Τσέχα, Νο33 στην παγκόσμια κατάταξη, πήρε 4 σερί πόντους και με 8-6 στο τάι μπρέικ, πήρε το πρώτο σετ!

Με την Γκοφ φανερά απογοητευμένη, τα πάντα έγειραν στο πλευρό της Κρεϊτσίκοβα στο δεύτερο σετ. Προηγήθηκε με 5-0 γκέιμς κάνοντας δύο μπρέικ, με την νεαρή Αμερικανίδα να μειώνει σε 5-3 κρατώντας το σερβίς της δύο φορές και κάνοντας μπρέικ στο ενδιάμεσο.

Η Κρεϊτσίκοβα για να μην μπει σε περιπέτειες έπρεπε να τελειώσει το ματς στο σερβίς της, όπως και έκανε και έτσι πέρασε για πρώτη φορά στην καριέρα της σε ημιτελικό γκραν σλαμ.

Εκεί, θα βρει αύριο το μεσημέρι τη Μαρία Σάκκαρη η οποία απέκλεισε τη νικήτρια του περυσινού Roland Garros, Ιγκα Σβίατεκ…

 

ROLAND GARROS Τελευταία Νέα