Ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος στο Gazzetta για τα «μυστικά» εκγύμνασης της Μαρίας Σάκκαρη (vids)

Ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος στο Gazzetta για τα «μυστικά» εκγύμνασης της Μαρίας Σάκκαρη (vids)
Ο πρώην πρωταθλητής του στίβου και fitness coach της Μαρίας Σάκκαρη, Γιώργος Παναγιωτόπουλος, μιλά στο Gazzetta για το τι διαφορετικό βλέπει πάνω στο παιχνίδι της από την ημέρα που την ανέλαβε στα 13 της χρόνια.

Ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος υπήρξε εξαιρετικός σπρίντερ. Στην προπονητική του καριέρα έχει πάρει στα χέρια του Ολυμπιονίκες στον στίβο. Το να αναλάβει την εκγύμναση μιας τενίστριας, της 13χρονης τότε Μαρίας Σάκκαρη, ήταν μια νέα πρόκληση γι’ αυτόν.

Μια πρόκληση που δέχτηκε να αναλάβει και 12 χρόνια μετά βλέπει και ο ίδιος τους «καρπούς» του αποτελέσματος της δουλειάς που έχει κάνε μαζί της.

Ο Παναγιωτόπουλος έχει αναπτύξει πλέον μια σχέση «δεύτερου πατέρα» με την Σάκκαρη, η οποία τον εμπιστεύεται απόλυτα στο κομμάτι της εκγύμνασης. Και τα στοιχεία που έχει βάλει από τις προπονήσεις μαζί του (ελαστικότητα, δύναμη κ.α.) φαίνονται ξεκάθαρα στο παιχνίδι της.

Ο γνωστός προπονητής, μίλησε στο Gazzetta για τα όσα έχει περάσει πάνω σε αυτό το κομμάτι στην Ελληνίδα τενίστρια, τις αλλαγές που έχει δει στον τρόπο που προσεγγίζει τους αγώνες, αλλά και το όνειρό της για διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Παναγιωτόπουλος: «Συνδυάζει δύναμη και ελαστικότητα»

«Τη Μαρία την ανέλαβα παιδάκι, 13 ετών. Ηταν ένα κορίτσι που είχε αθλητικά στοιχεία και της άρεσε πολύ το τένις», ανέφερε αρχικά στις πρώτες του δηλώσεις για να κάνει μία ανάλυση των στοιχείων που προσπάθησε να περάσει στην Σάκκαρη, αλλά και των όσων βλέπει να βγαίνουν στο κορτ μέσα από την δουλειά του.

«Υπάρχουν πολλά παιδιά που φτάνουν 18-19 ετών και δεν αντέχουν να φτάσουν σε αυτό το επίπεδο. Εμείς έπρεπε να δημιουργήσουμε μια υποδομή, να βάλουμε τις σωστές βάσεις που θα την συνοδεύουν σε όλη της την καριέρα και την ζωή. Να δημιουργήσουμε την υποδομή ώστε να μην έχει τραυματισμούς και να εξελιχθεί ομαλά η καριέρα της», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Αυτό που θαυμάζω στο παιχνίδι της είναι η έκρηξή της. Με έναν σωματότυπο σαν τον δικό της, είναι δύσκολο να είσαι ελαστικός, αλλά βλέπεις πόσο δυνατή είναι, πόσο δυνατά πάει στο μπαλάκι… Είναι δύσκολος συνδυασμός για να τον βρεις σε αθλητή, αλλά η Μαρία το κάνει με καλό τρόπο. Δουλεύει πολύ σκληρά και νομίζω ότι σε αυτό το τουρ φαίνεται η δουλειά της. Το χώμα είναι και ιδιαίτερα απαιτητικό, αλλά η καλή εκγύμνασή της, την έχει βοηθήσει. Αυτό που έχουμε κοιτάξει ήταν να δυναμώσει και το σερβίς της, όπως και έχει κάνει».

Ένα άλλο στοιχείο που βλέπει πως βγαίνει από την δουλειά της, είναι και η ψυχολογία. Κάτι στο οποίο έχει επίσης δουλέψει αρκετά.

«Ένα άλλο στοιχείο το οποίο βλέπω και κάνει την διαφορά, είναι η ψυχολογία της. Σε σχέση με το παρελθόν διαχειρίζεται καλύτερα τα παιχνίδια και γι’ αυτό βλέπουμε και τα αποτελέσματα που βλέπουμε» είπε χαρακτηριστικά ο Παναγιωτόπουλος.

Παναγιωτόπουλος: «Εχει τρέξει 100 μέτρα κάτω από 12 δευτερόλεπτα»

Όπως είναι φυσικό, ο γνωστός προπονητής έχει βάλει στοιχεία του στίβου, του αθλήματός του, στην προπόνηση της Σάκκαρη. Και ένα από αυτά είναι η ταχύτητα και η ταχυδύναμη. Μας εκμυστηρεύτηκε μάλιστα πως στις προπονήσεις η Μαρία έχει τρέξει τα 100 μέτρα κάτω από τα 12 δευτερόλεπτα! Για να καταλάβει κανείς για τι μιλάμε, στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου που ολοκληρώθηκε στην Πάτρα, 12 δευτερόλεπτα έκανε η έβδομη του τελικού.

«Της αρέσει και ο στίβος. Εχει τρέξει τα 100 μέτρα κάτω από 12 δευτερόλεπτα. Αφού σκεφτόμασταν κάποια στιγμή να την βάλουμε να τρέξει και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα!» είπε χαμογελώντας.

«Της αρέσει αυτό το κομμάτι της προπόνησης. Η Μαρία έχει αναπτύξει σε όλο αυτό το διάστημα όλους τους τομείς εκγύμνασης. Αντοχή, ταχυδυναμική, ελαστικότητα… Πολλά στοιχεία. Στην περίοδο της καραντίνας δουλέψαμε πολύ σε όλα τα κομμάτια που αφορούν την εκγύμνασή της και φαίνεται η διαφορά στο Παρίσι» πρόσθεσε.

«Η Μαρία είχε αυτοπεποίθηση. Κάθε αθλητής βέβαια, όπως και η Μαρία, έχει τις αδυναμίες του. Το τένις είναι ψυχοφθόρο αγώνισμα. Αλλά η Μαρία έχει σκληραγωγηθεί. Είναι πραγματικό λιοντάρι και μάχεται πλέον ως το τέλος» είπε ακόμη στο Gazzetta ο γυμναστής της Σάκκαρη.

Παναγιωτόπουλος: «Θέλει την διάκριση στο Τόκιο»

Οσον αφορά τις φιλοδοξίες της, σε αυτές συμπεριλαμβάνεται και το Τόκιο. Η Μαρία θέλει πολύ να κερδίσει ένα μετάλλιο εκεί και μάλιστα, είναι πολύ πιθανό να την δούμε και στο μικτό μαζί με τον Τσιτσιπά.

«Με την Μαρία μιλάμε σαν πατέρας και κόρη μετά από τόσα χρόνια. Εχει συγκεκριμένες φιλοδοξίες, αλλά δεν τις εξωτερικεύουμε. Δεν θα είχαμε μπει σε αυτή την διαδικασία αν δεν πίστευε και η ίδια στους στόχους της», ανέφερε αρχικά ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος.

«Η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι μεγάλη χαρά για την ίδια. Το σκεφτόταν από πέρυσι και θέλει να διακριθεί. Εχει μεγαλώσει σε μια αθλητική οικογένεια και έχει ζήσει με την μητέρα της αυτή την εμπειρία. Θέλει να πάει καλά στο Τόκιο. Και αν κάνει μικτό με τον Στέφανο (Τσιτσιπάς) πιστεύω πως θα έχει πολύ ενδιαφέρον» πρόσθεσε ακόμη.

Τέλος, ο πρώην πρωταθλητής των σπριντ, σημείωσε πως η εξέλιξη της Σάκκαρη ως τενίστρια, είναι κάτι που θα πρέπει να αποτελεί παράδειγμα για όλους όσους ασχολούνται με τον πρωταθλητισμό. «Η πορεία της Μαρίας είναι ένα παράδειγμα για όλους ότι δουλεύοντας μεθοδικά μπορείς να εκπληρώσεις το όνειρό σου. Εύχομαι πραγματικά να κάνει όσα ονειρεύεται κι εγώ θα είμαι δίπλα της να την βοηθάω», σχολίασε.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ROLAND GARROS Τελευταία Νέα