O πολύπλοκος κόσμος του Αλεξάντερ Ζβέρεφ

O πολύπλοκος κόσμος του Αλεξάντερ Ζβέρεφ
Το Gazzetta κάνει μια... μίνι αναδρομή στην σχέση του Αλεξάντερ Ζβέρεφ με τον Στέφανο Τσιτσιπά, αλλά και τα όσα τον έχουν «στιγματίσει» στην προσωπική του ζωή.

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ έχει πολλά κοινά με τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Κοινά που γυρίζουν πίσω στην δεκαετία του…’60 όταν οι μητέρες τους, η Ιρίνα Ζβέρεβα και η Ιουλία Σαλνίκοβα, ήταν συμπαίκτριες και συναθλήτριες στην ομάδα τένις της Σοβιετικής Ενωσης.

Έχουν κοινά και με τους πατέρες τους. Είναι οι μόνοι στο top επίπεδο που τους έχουν ακόμη για προπονητές και ταξιδεύουν μαζί τους σε όλα τα tour.

Αφού οι γονείς του Σάσα δέχτηκαν προσφορά να εργαστούν ως εκπαιδευτές του τένις (αρχικά και μετά ο πατέρας του στο χόκεϊ) στην Γερμανία, ήρθε στον κόσμο και ο «Σάσα» τον Απρίλιο του 1997 στο Αμβούργο.

Οπως ήταν φυσικό, από νωρίς έπιασε στα χέρια του μια ρακέτα. «Νομίζω ήμουν ενός έτους και 5 μηνών όταν μου έδωσαν μια μικρή ρακέτα που την κουβαλούσα στο διαμέρισμά μου. Από τότε άρχισαν να με παίρνουν στα κορτ. Στα 5 μου άρχισα να παίζω τένις τουλάχιστον μισή ώρα την ημέρα» εξομολογήθηκε πρόσφατα ο Ζβέρεφ, που μπορεί να είναι τενίστας, αλλά λατρεύει και το γκολφ, αλλά και το μπάσκετ. Δηλώνει μάλιστα φανατικός οπαδός των Miami Heat.

Το παιδί με την ρακέτα όμως… μεγάλωσε στην πορεία και έγινε μέλος της Next Gen γενιάς, μαζί με τον Τσιτσιπά, τον Μεντβέντεφ, τον Ρούμπλεφ

Εφτασε γρηγορότερα από όλους της γενιάς του σε τίτλους. ATP Finals, τελικό σε grand slam και σταθερή παρουσία στο Top-5 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Ζβέρεφ στο Roland Garros

Χρόνο με τον χρόνο ωρίμασε μέσα στα κορτ, όμως έξω από αυτά, υπάρχουν «μελανά» σημεία για τα οποία βρέθηκε για λάθος λόγους στην επικαιρότητα.

Η καταγγελία για ψυχολογική βία

Τον Οκτώβριο του 2020 η Ολγα Σαρίποβα, τον κατηγόρησε πως χρησιμοποιεί ψυχολογική βία πάνω της σε όλη την διάρκεια της σχέσης τους.

Ισχυρίστηκε πως ο Ζβέρεφ χτύπησε το κεφάλι της στον τοίχο στο διαμέρισμά τους, ενώ κάλυψε με μαξιλάρι το κεφάλι της και την κράτησε στο έδαφος, μετά από καυγά στο δωμάτιο του ξενοδοχείου τους, κατά την διάρκεια του US Open το 2019. Την πέταξε μάλιστα έξω, όπως είπε, χωρίς να της δώσει τα πράγματά της, μεταξύ των οποίων και το διαβατήριό της. Αφού αρχικά αρνήθηκε τις κατηγορίες, έβγαλε και ανακοίνωση λέγοντας πως όσα λέει είναι ψέματα.

Η κόρη που δεν βλέπει συχνά

Ο Ζβέρεφ στις 11 Μαρτίου έγινε και πατέρας. Η πρώην σύντροφός του, Μπρέντα Πατέα, έφερε στον κόσμο την κόρη τους, Μάιλα, για την οποία η Πατέα τον κατηγόρησε πως δεν ήθελε να έχει εμπλοκή με το παιδί τους. Ο Ζβέρεφ φερόταν να μην θέλει καν να έχει σχέση μαζί με την κόρη του μάλιστα.

Ζβέρεφ και Πατέα

Ο Γερμανός παρουσίαζε την εικόνα του στοργικού πατέρα λέγοντας ότι μπορεί να είναι χωρισμένοι, αλλά θα αναλάβει τις ευθύνες του ως πατέρας. Έκανε μάλιστα λόγο για «υπέροχα συναισθήματα» και πως «περιμένει πως και πως» να έχει μαζί του το παιδί του, όμως τον περασμένο Φεβρουάριο η μητέρα του παιδιού τους τον κατηγόρησε ανοιχτά λέγοντας πως λέει ψέματα στο κοινό και πως η σχέση που έχει με την κόρη τους είναι σχεδόν ανύπαρκτη…

Η σχέση μίσους που έγινε φιλία με τον Τσιτσιπά

Προβληματική δεν ήταν η σχέση του μόνο με τις πρώην του, αλλά και με τους αντιπάλους του. Οπως ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Οι δυο τους είχαν ανοίξει μία μίνι… βεντέτα, την οποία παραδέχτηκαν στην πορεία.

Και η αλήθεια είναι πως το 2018 στο Rodgers Cup έδειξαν πως όντως δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις. Ο Στέφανος μετά τη νίκη του με 2-1, είπε πως ο Ζβέρεφ δεν είναι ειλικρινείς σε κάποια σχόλιά του, με τον Γερμανό να απαντά στην συνέντευξη Τύπου: «Είμαι από τους πιο ειλικρινείς παίκτες. Και γι’ αυτό θα πω ότι σήμερα έπαιξα άθλια και ούτε αυτός έπαιξε καλά». Οταν δε ένας δημοσιογράφος τον ρώτησε για την εμφάνιση του Τσιτσιπά, είπε ένα «συγχαρητήρια, χαίρομαι γι’ αυτόν» και έφυγε άρον άρον από την αίθουσα… Σε άλλη διοργάνωση είπε πως το παιχνίδι του ήταν… βαρετό δείχνοντας την ενόχλησή του όταν τον ρωτούν για τον Ελληνα τενίστα.

Η απάντηση του Τσιτσιπά στο Rodgers Cup, ήταν πως έπαιξε πιο έξυπνα, ενώ πάνω στη σχέση τους, είπε πως είναι… ΟΚ.

Ενα χρόνο μετά όμως, στην Μαδρίτη, ο Ζβέρεφ είχε έναν καυγά με τον διαιτητή γιατί ισχυρίστηκε πως καθυστέρησε να σερβίρει (δέχτηκε ποινή γι’ αυτό και οι διαμαρτυρίες) επειδή ο Τσιτσιπάς καθυστερούσε να σκουπίσει τον ιδρώτα του. Το να τον χρησιμοποιήσει αυτό ως δικαιολογία εκνεύρισε τον Στέφανος που γύρισε την πλάτη και αφού συνεχίστηκε ο αγώνας, τον κέρδισε τελικά με 2-1 σετ.

Η σχέση τους όμως βελτιώθηκε στο Laver Cup. Παίζοντας μαζί με την ομάδα της Ευρώπης, δίπλα σε Ναδάλ και Φέντερερ, άρχισαν να περνούν χρόνο μαζί και να καταλαβαίνει ο ένας τον άλλον καλύτερα.

«Μας έφερε κοντά αυτή η διοργάνωση. Ημασταν συμπαίκτες, δειπνήσαμε μαζί, γελάσαμε. Είναι καλύτερα τα πράγματα» είπε ο Τσιτσιπάς αργότερα σε ένα τουρνουά στο Πεκίνο, κάτι που παραδέχτηκε και ο Ζβέρεφ.

«Από το Laver Cup και μετά έχουμε πολύ καλή σχέση με τον Στέφανο», είπε κάτι που… δεν έπεισε τον Νικ Κύργιο λέγοντας σε εκείνο το περίφημο βίντεο με τον Αντι Μάρεϊ πως ο ένας μισεί τον άλλον...

Το μόνο σίγουρο είναι πως μόλις μπουν στο κορτ το μεσημέρι της Παρασκευής… μόνο φίλοι δεν θα είναι. Το διακύβευμα (τελικός) είναι μεγάλο από την στιγμή που συνολικά και οι δυο τους έχουν παίξει μία φορά σε τελικό grand slam (ο Ζβέρεφ στο US Open πέρυσι). Και κανείς από τους δύο δεν είναι διατεθειμένος να χάσει αυτή την ευκαιρία...

 

ROLAND GARROS Τελευταία Νέα