Τσιτσιπάς και Μεντβέντεφ ψάχνουν τα… τρωτά τους σημεία για την αποψινή μονομαχία

Τσιτσιπάς και Μεντβέντεφ ψάχνουν τα… τρωτά τους σημεία για την αποψινή μονομαχία
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Ντανίλ Μεντβέντεφ γνωρίζουν τις αδυναμίες τους και μίλησαν για το τι πρέπει να προσέξουν στο αποψινό ματς στα προημιτελικά του Roland Garros για να φύγουν νικητές.

Η αποψινή μονομαχία του Στέφανου Τσιτσιπά και του Ντανίλ Μεντβέντεφ είναι ότι καλύτερο περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα στο Roland Garros.

To ματς που θα γίνει στις 22:00 (ΕΡΤ3) θα τραβήξει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από την στιγμή που στα 4 παιχνίδια που θα γίνουν για το απλό ανδρών και γυναικών, απουσιάζουν άλλα μεγάλα ονόματα, με εξαίρεση τον Ζβέρεφ.

Και αν αναλογιστεί κανείς το… background μεταξύ των δύο αντιπάλων στην αναμέτρηση, το ματς έχει έναν επιπλέον λόγο να τραβά τα βλέμματα των φίλων του τένις.

Τσιτσιπάς: «Θα πρέπει να αντιμετωπίσω το σερβίς του»

Σε κάθε περίπτωση και οι δύο αντίπαλοι, γνωρίζοντας καλά πλέον ο ένας τον άλλον, θα πάνε στο ματς με το… μαχαίρι στα δόντια. Ο Μεντβέντεφ έχει κάνει την υπέρβασή του ήδη στο Roland Garros, αν σκεφτεί κανείς ότι δεν είχε ούτε νίκη στην καριέρα του στο Παρίσι, πριν ξεκινήσει το τουρνουά. Από την άλλη ο Στέφανος θέλει να φτάσει για δεύτερη σερί χρονιά στα ημιτελικά και τι καλύτερο από το να το κάνει απέναντι σε έναν αντίπαλο που το ρεκόρ του είναι από τα χειρότερα (1-6 ο Μεντβέντεφ).

Για να πετύχει τον στόχο του θα πρέπει να βρει τα τρωτά σημεία του Ρώσου. Και στις δηλώσεις του έδειξε πως αναγνωρίζει την βελτίωση που έχει κάνει στην χωμάτινη επιφάνεια ο αντίπαλός του και είπε ποιο είναι το σημείο το οποίο πρέπει να προσέξει περισσότερο για να φύγει νικητής από το κορτ το βράδυ.

«Σερβίρει πάρα πολύ καλά πρέπει να ομολογήσω. Εχει βελτιωθεί με τα χρόνια στο σερβίς του. Και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να αντιμετωπίσω. Φυσικά, αν παίξω εγώ καλά, δεν χρειάζεται να σκέφτομαι ποιον θα αντιμετωπίσω. Το μόνο που έχω να κάνω είναι να παίξω το παιχνίδι μου και να αφήσω τα υπόλοιπα να τα δείτε εσείς», ανέφερε ο Τσιτσιπάς για τον αποψινό του αντίπαλο.

Μεντβέντεφ: «Εμαθα να κινούμαι καλύτερα στο χώμα»

«Το να παίζεις με τον Στέφανο προημιτελικά με τα αποτελέσματα που έχει στην χωμάτινη επιφάνεια, είναι αναμφίβολα στο Top3 ή Top4 μαζί με Ζβέρεφ, Τζόκοβιτς και Ναδάλ. Περιμένω ανυπόμονα αυτό το ματς όπως και το τι έχω να του αντιπαραθέσω (στο κορτ)», ανέφερε από την πλευρά του ο Ρώσος, άσπονδος «εχθρός» του Τσιτσιπά που έχει κάνει τεράστια βελτίωση στην χωμάτινη επιφάνεια.

«Εμαθα να κινούμαι πολύ καλά στο χώμα. Εδώ, με αυτές τις συνθήκες, με αυτές τις μπάλες, κατάφερα να δημιουργήσω χτυπήματα που δεν επιτρέπουν στον αντίπαλό μου να μου επιτεθεί αμέσως. Μπορώ να έχω τον έλεγχο του παιχνιδιού και να κινούμαι καλύτερα στο κορτ. Αυτό είναι ένα μέρος του παιχνιδιού που έμαθα εδώ» είπε χαρακτηριστικά.

 

ROLAND GARROS Τελευταία Νέα