Ολυμπιακοί Αγώνες: Ραντεβού για το Παρίσι έδωσαν Σάκκαρη και Τσιτσιπάς

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ραντεβού για το Παρίσι έδωσαν Σάκκαρη και Τσιτσιπάς
Κουρασμένοι αλλά και στενοχωρημένοι ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη μίλησαν στο Gazzetta για τον αποκλεισμό από τους Ολυμπιακούς, τόνισαν το πόσο ξεχωριστή εμπειρία ήταν και ήδη ανανέωσαν το ραντεβού για το 2023.

Η ήττα από την Αυστραλία έβαλε οριστικό τέλος στα όνειρα της Μαρίας Σάκκαρη και του Στέφανου Τσιτσιπά για διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Και οι δύο ήρθαν στην Ιαπωνία με στόχο κάτι καλό, αλλά τελικά η πορεία τους σταμάτησε πριν το βάθρο.

Και οι δύο μετά τον αγώνα στο διπλό μικτό, ήταν εμφανώς στενοχωρημένοι και αμήχανοι, αλλά ευγενικά απάντησαν σε όλες τις ερωτήσεις που τους έγιναν. «Τα δώσαμε όλα, προσπαθήσαμε, αλλά είναι πάντα περίπλοκο να παίζεις τάι μπρέικ στο διπλό. Σίγουρα είναι γλυκόπικρη η γεύση», είπε η Μαρία για να συνεχίσει ο Στέφανος: «Πέρασε φανταστικές στιγμές, εντός και εκτός γηπέδων. Το κλίμα στους Ολυμπιακούς είναι κάτι το μοναδικό, ήταν όνειρο ζωής να μπορέσω να βρεθώ σε αυτά τα γήπεδα, σε αυτή τη διοργάνωση. Νιώθω τυχερός επειδή γνωρίζοντας την Μαρία από μικρή θέλαμε να αφήσουμε κάτι σημαντικό αυτή την εβδομάδα, παρότι τα πράγματα δεν πήγαν όπως θέλαμε. Ομορφη εμπειρία και ελπίζω την επόμενη φορά να είμαι καλύτερα προετοιμασμένος για κάτι πιο ξεχωριστό και μοναδικό που θέλω να έχω.»

Και οι δύο τους, θέλουν να εμφανιστούν και στα κορτ του Παρισιού το 2024 και στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, με τον Στέφανο να λέει: «Να είμαστε υγιείς, να είμαστε καλά, να είμαστε σε κατάσταση καλή αγωνιστική, το εύχομαι και στους δύο και γιατί όχι, να υπάρχουν περισσότεροι Ελληνες τενίστες στην ομάδα και να έχουμε μεγαλύτερη παρουσία το 2024».

τσιτσιπας σακκαρη

Την εμπειρία των Ολυμπιακών, σύμφωνα και με τους δύο, θα την βάλουν για τα καλά στο μυαλό και την καρδιά τους. «Πολύ ιδιαίτερη εμπειρία, ξεχωριστή και αξέχαστη», είπε για την εμπειρία της στο Τόκιο η Μαρία Σάκκαρη για να συμπληρώσει ο Στέφανος: «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι κάτι που δεν πρόκειται να ξαναδείς ποτέ, όλα τα αγωνίσματα μαζεμένα στο ίδιο μέρος με τους κορυφαίους. Αθλητές που δεν θα ξανασυναντήσεις, αθλητές από κάθε γωνιά του πλανήτη, είναι πραγματικά ευτυχία για όλους μας να μετέχουμε σε αυτό.»

Πλέον η Μαρία δίνει το σύνθημα για τη συνέχεια, ρίχνοντας βάρος στα τουρνουά του τένις. «Σίγουρα το διασκεδάσαμε, αλλά θέλαμε να κερδίσουμε. Πρέπει να το αφήσουμε πίσω μας, επειδή έχουμε μεγάλη σεζόν, επειδή και οι δύο έχουμε μεγάλους στόχους και να συγκεντρωθούμε στα επόμενα τουρνουά», κατέληξε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα