Η ιστορία του Ναδάλ στους Ολυμπιακούς Αγώνες ξεκίνησε από την Αθήνα

Η ιστορία του Ναδάλ στους Ολυμπιακούς Αγώνες ξεκίνησε από την Αθήνα
Ο 35χρονος Ράφα Ναδάλ ανακοίνωσε πως δεν θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και το πιθανότερο είναι αυτό να είναι και το αντίο του στους Αγώνες. Όλα ξεκίνησαν το 2004 στην Αθήνα.

Μόνο "σοκ" δεν προκάλεσε η ανακοίνωση του Ράφα Ναδάλ πως δεν θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο αλλά και στο Wimbledon.

Ο 35χρονος Ισπανός επικαλέστηκε την κούραση που νιώθει αφού έχει ταλαιπωρηθεί από επεμβάσεις και πολλά δύσκολα χρόνια στο tour αλλά αυτή του η απόφαση ίσως να είναι και το "αντίο" στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στο Παρίσι θα είναι πλέον 38 ετών και δύσκολα θα φτάσει έως εκεί ειδικά εάν δεν είναι σε ανταγωνιστικό επίπεδο.

Τα δυο χρυσά μετάλλια

Ο Ράφα Ναδάλ είναι ο μοναδικός από τους Big-3 με χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο απλό.

Τα κατάφερε το 2008 στο Πεκίνο απέναντι στον Χιλιανό Φερνάντο Γκονζάλεθ. Στον ημιτελικό είχε αποκλείσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Το 2012 δεν ταξίδεψε στο Λονδίνο και το 2016 στη Βραζιλία κατέκτησε άλλο ένα χρυσό στο διπλό μαζί με τον Μαρκ Λόπεθ ενώ στο απλό θα χάσει το χάλινο μετάλλιο από τον Κέι Νισικόρι στον μικρό τελικό.

Ξεκίνημα από την Αθήνα

Ο Ισπανός έπαιξε για πρώτη φορά σε απλό στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2008 στο Πεκίνο αλλά πριν από τέσσερα χρόνια είχε ταξιδέψει στην Αθήνα.

Ο Ράφα Ναδάλ συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 μόνο στο διπλό μαζί με τον σημερινό προπονητή του, τον Κάρλος Μόγια.

Από την Πολωνία στην Ελλάδα

Στις 15/8 ο Ισπανός που ήταν τότε 18 ετών και στο Νο71 κόσμου είχε κατακτήσει στο Σόποτ της Πολωνίας τον πρώτο τίτλο της καριέρας σε επίπεδο ATP.

Εν συνεχεία ταξίδεψε στην Αθήνα και έπαιξε στον 1ο γύρο στο διπλό με τον Μόγια όπου και έχασαν από τους Βραζιλιάνους Σα/Σαρέτα με 7-6 (6), 6-1.

Την ίδια χρονιά και στο φινάλε της η Ισπανία κατακτούσε το Davis Cup στη Σεβίλλη και στον τελικό επικρατούσε με 3-2 των ΗΠΑ με τον Ναδάλ να κερδίζει τον "φτασμένο" Άντι Ρόντικ στο απλό.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα