Η Ζενγκ αντίπαλος της Σαμπαλένκα στον τελικό του Australian Open

Κώστας Ευθυμιάδης
Η Κινγουέν Ζενγκ πανηγυρίζει
H Κινγουέν Ζενγκ σταμάτησε την απίθανη πορεία της Νταϊάνα Γιαστρέμσκα και με 2-0 σετ πέρασε στον τελικό του Australian Open.

Η Κινγουέν Ζενγκ θα είναι η αντίπαλος της Αρίνα Σαμπαλένκα στον τελικό του Australian Open.

Η νεαρή Κινέζα έβαλε τέλος στη τρομερή πορεία της Νταϊάνα Γιαστρέμσκα, η οποία από τα προκριματικά (απέκλεισε στον δεύτερο γύρο την Γραμματικοπούλου), έφτασε ως τα ημιτελικά, για χάσει εκεί από την Ζενγκ με 6-4, 6-4.

Η 21χρονη Ζενγκ θα παίξει για πρώτη φορά στην καριέρα της σε τελικό grand slam και είναι η πρώτη Κινέζα που τα καταφέρνει, μετά την Λι Να, η οποία το 2014 στη Μελβούρνη είχε κατακτήσει το τρόπαιο κόντρα στην Ντομίνικα Τσιμπούλκοβα.

Το ματς

Η Γιαστρέμσκα ξεκίνησε με… φόρα και έσπασε το σερβίς της Κινέζας, για να πάρει προβάδισμα με 2-0, με την Ζενγκ να παίζει πιο επιθετικά και να φτάνει αμέσως μετά σε τριπλό break point. Με το σερβίς της η Ουκρανή το έσβησε, όμως έκανε δύο συνεχόμενα διπλά λάθη (έκανε 4 σε αυτό το game!) αμέσως μετά και η Ζενγκ μείωσε σε 2-1.
Το Νο12 του ταμπλό ισοφάρισε στο σερβίς του, με την Γιαστρέμσκα να κρατάει ωστόσο στη συνέχεια το προβάδισμα (3-2).

H Ζενγκ βρήκε τριπλό break point στο 3-3, με την Ουκρανή να επιστρέφει σε 40-40, αλλά όπως και στο 2-1, έτσι και σε αυτό το σημείο έκανε δύο αβίαστα λάθη και βρέθηκε πίσω με 4-3. Η Ουκρανή ζήτησε γιατρό και πήγε στα αποδυτήρια και στην επιστροφή της, από 40-15 κάτω στο σερβίς της Ζενγκ, βρέθηκε με break point. Η Κινέζα αποδείχθηκε και πάλι εφτάψυχη και έκανε το 5-3, με την αντίπαλό της να μειώνει εύκολα σε 5-4.

Ωστόσο, στο σερβίς της η πρωταθλήτρια Ασίας, έκλεισε το σετ στο 6-4.

Στο δεύτερο, αμφότερες έκαναν από ένα break στο 1-1 και η Ζενγκ προσπέρασε με 4-3 μετά από διπλό λάθος της Γιαστρέμσκα και κράτησε το σερβίς της, φτάνοντας ένα game μακριά από τον τελικό.

Η Γιαστρέμσκα έκανε αβίαστο λάθος και έδωσε match point στην Ζενγκ, η οποία τελείωσε το ματς έπειτα από μία ώρα και 42 λεπτά.

Η Ζενγκ τελείωσε το ματς με: 4 άσους, 3 διπλά λάθη, 55% πρώτο σερβίς,76% κερδισμένο πρώτο σερβίς, 50% κερδισμένο δεύτερο, 15 winners, 19 αβίαστα λάθη, 4/11 κερδισμένα break points.

Η Γιαστρέμσκα με: 3 άσους, 5 διπλά λάθη, 54% πρώτο σερβίς, 62% κερδισμένο πρώτο σερβις,45% κερδισμένο δεύτερο, 20 winners, 24 αβίαστα λάθη και 2/10 κερδισμένα break points.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

AUSTRALIAN OPEN Τελευταία Νέα