Η Σαμπαλένκα πήρε ρεβάνς από την Γκοφ, πέρασε στον τελικό του Australian Open (vids)

Κώστας Ευθυμιάδης
H Αρίνα Σαμπαλένκα βγάζει κραυγή
Η Αρίνα Σαμπαλένκα πήρε ρεβάνς από την Γκοφ (7-6, 6-4) για την ήττα στον τελικό του US Open και το Σάββατο θα πάει να υπερασπιστεί τον τίτλο της στο Australian Open.

Η Αρίνα Σαμπαλένκα θα υπερασπιστεί τον τίτλο της στο Australian Open!

Σε ένα κλειστό ημιτελικό, κέρδισε στις λεπτομέρειες την Κόκο Γκοφ με 2-0 σετ (7-6, 6-4) και περιμένει την Γιαστρέμσκα ή την Ζενγκ στον τελικό του Σαββάτου.

Το πρώτο σετ ήταν γεμάτο break. Από τρία έκανε η κάθε μία, με την Γκοφ να επιβιώνει στο εις βάρος της 4-5 στο σερβίς της Σαμπαλένκα και την Λευκορωσίδα να κάνει το ίδιο στο σερβίς της Αμερικανίδας, η οποία είχε γυρίσει το σετ σε 6-5! Τελικά οι διαφορές τους λύθηκαν στο tie break το οποίο πήρε η Σαμπαλένκα.
Η Γκοφ κυριαρχούσε πάνω στο φιλέ, όμως πλήρωσε τα πολύ άσχημα νούμερα που είχε σε κερδισμένους πόντους στο σερβίς της (3/17 πίσω από το δεύτερο σερβίς στο πρώτο σετ μόνο).

Στο δεύτερο και οι δύο κράτησαν το σερβίς τους ως το 4-4, μέχρι που η Γκοφ έκανε το μοιραίο λάθος. Η Σαμπαλένκα έκανε το break και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς και το Σάββατο θα πάει να υπερασπιστεί τον τίτλο της.

Το ματς

Μετά τα πρώτα δύο games ακολούθησαν τρία break στη σειρά, με την Σαμπαλένκα να παίρνει προβάδισμα 3-2 με winners.

Η Λευκορωσίδα κατάφερε να βρει ένα ακόμη break και στο σερβίς της πήρε προβάδισμα με 5-2, με την Γκοφ να μένει στο σετ μειώνοντας σε 5-3. Η Σαμπαλένκα σέρβιρε για το σετ, αλλά στο 30-30 έκανε διπλό λάθος στο σερβίς και έδωσε break point στην Αμερικανίδα, η οποία το εκμεταλλεύτηκε και έμεινε στο σετ (5-4)! Παρ’ όλα αυτά, σε ένα οριακά χαμένο χτύπημα της Γκοφ, η Σαμπαλένκα έφτασε σε set point, το οποίο όμως δεν αξιοποίησε. Η Γκοφ όχι μόνο ισοφάρισε, αλλά έσπασε ξανά το σερβίς της Σαμπαλένκα και σέρβιρε αυτή για το σετ. Ομως η Λευκορωσίδα επιβίωσε και οδήγησε το… τρελό πρώτο σετ σε tie break.

Εκεί η Σαμπαλένκα κυριάρχησε απόλυτα, πήρε προβάδισμα με 4-0 και 6-1 και το κατέκτησε με 7-2, για να κατακτήσει έτσι με 7-6 το πρώτο σετ.

Στο δεύτερο σετ η Γκοφ επιβίωσε δύσκολα από break point στο πρώτο game, ενώ χρειάστηκε να κάνει το ίδιο στο 3-3. Στο 4-4 όμως η Σαμπαλένκα κατάφερε να κάνει το πολυπόθητο break από διπλό λάθος της Γκοφ και πήγε να σερβίρει για την πρόκριση στον τελικό!

H Γκοφ την πίεσε και έσβησε το match point της Λευκορωσίδας στο 40-30, όμως η Σαμπαλένκα με το σερβίς της, τελείωσε το ματς έπειτα από μία ώρα και 42 λεπτά.

Είχε συνολικά 4 άσους, 2 διπλά λάθη, 76% πρώτο σερβίςε, 70% κερδισμένο πρώτο σερβίς, 50% κερδισμένο δεύτερο, 33 winners, 28 αβίαστα λάθη, 4/10 κερδισμένα break points και 11/20 κερδισμένους πόντους στο φιλε.

Η Γκοφ είχε: 5 άσους, 8 διπλά λάθη, 57% πρώτο σερβίς, 65% κερδισμένο πρώτο σερβίς, 39% κερδισμένο δεύτερο, 22 winners, 20 αβίαστα λάθη, 3/4 κερδισμένα break points και 10/12 κερδισμένους πόντους στο φιλέ.

 

AUSTRALIAN OPEN Τελευταία Νέα