Ο Σίνερ πήρε την μάχη των ginger και παίζει με Τζόκοβιτς στα ημιτελικά

Κώστας Ευθυμιάδης
O Γιάνικ Σίνερ πανηγυρίζει
Ο Γιάνικ Σίνερ επικράτησε του Αντρέι Ρούμπλεφ (3-0 σετ) και θα παίξει απέναντι στον Τζόκοβιτς, σε ένα… must see παιχνίδι.

Ο Γιάνικ Σίνερ για πρώτη φορά στην καριέρα του θα παίξει σε ημιτελικό του Australian Open.

Ο εκπληκτικός -ειδικά από τον Οκτώβριο και μετά -Ιταλός, επικράτησε στη μάχη με τον Αντρέι Ρούμπλεφ με 3-0 σετ (6-4, 7-6 (5), 6-3) πολύ πιο δύσκολα απ’ ότι δείχνει η τελική εικόνα στο σκορ και μεθαύριο πάει να αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς σε έναν τεράστιο ημιτελικό.

Τεράστια σημασία για την επικράτηση του Σίνερ έπαιξε το tie break του δεύτερου σετ. Εκεί ο Ρούμπλεφ είχε προβάδισμα 5-1 και μετά το 5-3 πήρε μπάλες να σερβίρει για το σετ, αλλά ο εκπληκτικός Σίνερ του έκανε μίνι break και τελικά με σερί 5-0, του πήρε το σετ από τα χέρια και έκανε το 2-0 στα σετ.

Το ματς

Οι δύο παίκτες ξεκίνησαν με πολύ καλό σερβίς, με τον Σίνερ να βρίσκει το πρώτο break του ματς για το 3-2. Αυτό ήταν και το game που έκρινε το πρώτο σετ, αφού αμφότεροι κράτησαν το σερβίς τους στη συνέχεια κι ο Σίνερ το κατέκτησε με 6-4.

Στο δεύτερο, με το σκορ 4-3 υπέρ του, ο Ρούμπλεφ βρήκε μοναδική ευκαιρία για break από λάθος του Σίνερ, αλλά δεν την εκμεταλλεύτηκε. Ο Ιταλός αμέσως μετά βρέθηκε αυτός με δύο break point, αλλά ούτε κι αυτός τα κατάφερε. Το σετ μοιραία οδηγήθηκε στο tie break, όπου ο Ρώσος κατάφερε να σπάσει το σερβίς του Σίνερ και να προηγηθεί με 4-1 και στη συνέχεια με 5-1, πριν αλλαγή πλευράς. Ο Σίνερ όμως δεν είπε την τελευταία του λέξη. Με σερι 4-0 ισοφάρισε σε 5-5 και έφτασε σε set point, για να το πάρει με 7-6 (7-5 στο tie break).

Στο τρίτο ο Ρούμπλεφ έδειξε τάσεις αυτοκαταστροφής. Ενώ ήταν κάτω 3-2, σέρβιρε κι είχε προβάδισμα 40-15, αλλά έκανε σερί λαθών και ο Σίνερ του έσπασε το σερβίς, βάζοντας τις βάσεις για το 3-0. Κράτησε το σερβίς του και τελείωσε το ματς στο ένατο game, μετά από 2 ώρες και 39 λεπτά κι ενώ η ώρα ήταν 01:22 μετά τα μεσάνυχτα στη Μελβούρνη.

Ηταν ένα πολύ ισορροπημένο παιχνίδι, με 76% και οι δύο σε κερδισμένους πόντους σε πρώτο σερβίς, άσους 10-10, τους winners 34-34, τα αβίαστα 24-32 εις βάρος του Ρούμπλεφ, ενώ σημαντικό στοιχείο τα 0/8 break point του Ρώσου, έναντι των 2/7 του Ιταλού.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

AUSTRALIAN OPEN Τελευταία Νέα