Μεντβέντεφ - Αλιασίμ 3-2: Ο Ρώσος στον δρόμο του Τσιτσιπά στα ημιτελικά με μεγάλη ανατροπή

Newsroom
Μεντβέντεφ - Αλιασίμ 3-2: Ο Ρώσος στον δρόμο του Τσιτσιπά στα ημιτελικά με μεγάλη ανατροπή
Μετά από 4 ώρες και 42 λεπτά και από 0-2 στα σετ, ο Ντανίλ Μεντβέντεφ γύρισε το ματς, κέρδισε τον Αλιασίμ και θα ανταμώσει με τον Τσιτσιπά στα ημιτελικά.

Με σπουδαία ανατροπή ο Ντανίλ Μεντβέντεφ προκρίθηκε στον ημιτελικό του Australian Open όπου θα αντιμετωπίσει τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Ο Ρώσος λόγω της απουσίας του Τζόκοβιτς θεωρείται φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, όμως για να διατηρήσει τις ελπίδες του ζωντανές για τίτλο στη Μελβούρνη, χρειάστηκε να γυρίσει από 0-2 σε 3-2 το ματς απέναντι σε έναν εκπληκτικό Φελίξ Οζέρ Αλιασίμ.

Ο Ρώσος άφησε εκτός τον νεαρό Καναδό, επικρατώντας με 6-7, 3-6, 7-6, 7-5, 6-4 έπειτα από 4 ώρες και 42 λεπτά επικής μάχης και θα παίξει την Παρασκευή στον ημιτελικό κόντρα στον Στέφανο Τσιτσιπά.

Το πρώτο σετ κύλησε αναμενόμενα με τους δύο αντιπάλους να κρατάνε σχετικά εύκολα το service game τους, έχοντας ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά στο πρώτο σερβίς. Στο 5-5 ο Αλιασίμ έκανε το break, αλλά το πήρε πίσω ο Μεντβέντεφ, στέλνοντας το σετ σε tie break. Εκεί ο νεαρός Καναδός έπαιξε με υπομονή στους πόντους και πήρε το tie break με 7-4, για να κάνει το 1-0.

O Αλιασίμ έκανε νωρίς break στο δεύτερο σετ και προηγήθηκε με 3-0 και χωρίς απώλειες στο σερβίς του έφτασε εύκολα στο 6-3 και το 2-0 στα σετ.

Ο Μεντβέντεφ έπαιζε για πρώτη φορά στο τουρνουά με την πλάτη στον τοίχο. Κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του σχετικά εύκολα, αλλά το ίδιο έκανε και ο Καναδός που οδήγησε το σετ σε ένα ακόμη tie break. Εκεί λόγω βροχής υπήρξε διακοπή στο 2-1 για να κλείσει η οροφή. Στην επανέναρξη ο Ρώσος έφτασε να έχει προβάδισμα 5-1 για να το πάρει με 7-2 και να μειώσει σε 2-1 σετ.

Στο ίδιο μοτίβο κύλησε και το επόμενο σετ, με τους δύο μονομάχους να κρατούν το σερβίς τους. Στο 5-5 ο Μεντβέντεφ έκανε το break και στη συνέχεια οδήγησε το ματς σε πέμπτο σετ.

Εκεί το Νο2 του κόσμου έφτασε γρήγορα σε ένα break και κράτησε το σερβίς του στο υπόλοιπο του ματς (δύσκολα πάντως καθώς στο 4-3 και στο 5-4 είχε τρία break point o Καναδός, αλλά το έσβησε) για να φτάσει σε μία τεράστια πρόκριση.

 

AUSTRALIAN OPEN Τελευταία Νέα