Μεντβέντεφ- Κρέσι 3-1: Ζόρικη πρόκριση για το Νο2 του ταμπλό

Newsroom
Μεντβέντεφ- Κρέσι 3-1: Ζόρικη πρόκριση για το Νο2 του ταμπλό
Ο Μαξίμ Κρέσι έβαλε δύσκολα στον Ντανίλ Μεντβέντεφ, αλλά ο Ρώσος κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για την 8αδα στη Μελβούρνη.

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ τα βρήκε σκούρα απέναντι στον Αμερικανό Μαξίμ Κρέσι, αλλά κατάφερε να εξασφαλίσει θέση στα προημιτελικά του Australian Open.

Ο Ρώσος, Νο2 στον κόσμο, έπαιζε με τον Αμερικανό που έχει ξεκινήσει εξαιρετικά την φετινή χρονιά και βρίσκεται στο Νο70 του κόσμου και χρειάστηκε 4 σετ για να τον κερδίσει. Πήρε την δυσκολότερη πρόκριση ως τώρα στο τουρνουά με 3-1 σετ (6-2, 7-6, 6-7, 7-5) έπειτα από 3,5 ώρες αγώνα.

Ο Μεντβέντεφ είχε δυσκολίες απέναντι στο σερβίς του αντιπάλου του, ο οποίος είχε 18 άσους, αλλά και 18 διπλά λάθη, με ένα από αυτά να του κοστίζει το ματς. Παρά το γεγονός ότι ο Κρέσι είχε 75 winners (60 ο Ρώσος), o Μεντβέντεφ με μόλις 11 αβίαστα λάθη (49 είχε ο Αμερικανός) κατάφερε να φτάσει στην πρόκριση.

Στο νικητήριο σετ, ο Μεντβέντεφ εκμεταλλεύτηκε διπλό λάθος του Κρέσι στο 5-5 και έφτασε σε break point, το οποίο και πήρε για να σερβίρει στη συνέχεια, κλείνοντας το ματς με love service game.

Πάντως για ένα ακόμη ματς ήταν προκλητικός απέναντι στον αντίπαλό του, καθώς σε μία στιγμή όπου δεν μπορούσε να επιστρέψει τα σερβίς και τα βόλεϊ του αντιπάλου του, φώναξε πως ο τρόπου που παίζει ο Κρέσι είναι βαρετός...

Στον προημιτελικό θα αντιμετωπίσει τον επίσης φορμαρισμένο Φελίξ Ογκέρ Αλιασίμ.

Ο Αλιασίμ 3-1 τον Τσίλιτς

Ο Αλιασίμ είχε εξίσου δύσκολο έργο απέναντι στον Μάριν Τσίλιτς. Χρειάστηκε κι αυτός τέσσερα σετ και μάλιστα να ανατρέψει και το σκορ για να προκριθεί.

Εχασε εύκολα το πρώτο σετ με 6-2 από τον Κροάτη και πήρε τα επόμενα τρία με 7-6, 6-2, 7-6 σε ένα ματς που οι άσοι έκαναν… θραύση (24-22 για τον Τσίλιτς).

Η διαφορά ήταν στα αβίαστα λάθη με τον Τσίλιτς να έχει 60 και τον Αλιασίμ τα μισά (31), ενώ οι winners ήταν 61-38 υπέρ του Κροάτη, που όμως δεν τον βοήθησαν να φτάσει στην 8αδα.

 

AUSTRALIAN OPEN Τελευταία Νέα