Υπόθεση Τζόκοβιτς: Οι λάθος οδηγίες του Tennis Australia που προκάλεσαν όλη τη σύγχυση

Κώστας Ευθυμιάδης
Η ομοσπονδία του τένις στην Αυστραλία είχε ενημερώσει λανθασμένα τους τενίστες ότι το πιστοποιητικό νόσησης είναι λόγος εξαίρεσης για την είσοδο στη χώρα.

Οι ευθύνες της ομοσπονδίας τένις στην Αυστραλία γύρω από την υπόθεση Τζόκοβιτς, φαίνεται πως είναι και οι μεγαλύτερες.

Πέρα από την προσπάθεια να βρουν «παραθυράκια» για να έχουν τον Σέρβο στο Australian Open, είχαν δώσει και λάθος οδηγίες για το καθεστώς εισόδου στη χώρα.

Το memo που είχαν στείλει αρχές Δεκεμβρίου στους τενίστες και το οποίο δημοσίευσε η Herald Sun, ανέφερε μεταξύ άλλων πως το πιστοποιητικό νόσησης λογίζεται ως βάσιμος λόγος εξαίρεσης για την είσοδο στη χώρα.

Πάνω σε αυτό πάτησε και ο Τζόκοβιτς για να πάει στη Μελβούρνη χωρίς να έχει εμβολιαστεί, ωστόσο εδώ πρόκειται για ένα σοβαρότατο λάθος του Tennis Australia. Αυτό γιατί από τον Νοέμβριο, πριν δηλαδή δοθεί η ενημέρωση προς τους τενίστες, το ομοσπονδιακό κράτος τους είχε ενημερώσει πως το πιστοποιητικό νόσησης δεν αποτελεί λόγο για να πάρει κάποιος ιατρική εξαίρεση και να εισέλθει στη χώρα.

Το μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ομοσπονδία, όπως τονίζουν και τα ΜΜΕ στην Αυστραλία, με τον Κρεγκ Τίλι να είναι σε δύσκολη θέση. Υπερασπίστηκε πάντως τον εαυτό του λέγοντας πως δεν είχε λάβει ποτέ ενημέρωση για αυτό το θέμα από την κυβέρνηση, η οποία λέει όμως ότι δύο φορές έχουν ενημερωθεί με επιστολή.

Αυτό είναι ένα στοιχείο που αναμένεται να χρησιμοποιήσουν οι δικηγόροι του Τζόκοβιτς για να ανατρέψουν την κατάσταση και να πάρει την βίζα.