Τσιτσιπάς - Βούκιτς 2-0: Ανετα στα προημιτελικά του Λος Κάμπος ο Στέφανος

Κώστας Ευθυμιάδης
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς άρχισε με το δεξί την υπεράσπιση του τίτλου του στο Λος Κάμπος, κερδίζοντας τον Αλεκσάνταρ Βούκιτς με μόνο τρία χαμένα games στο ματς (6-3, 6-0).

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε το πρώτο βήμα υπεράσπισης του τίτλου του στο Λος Κάμπος.

Ξεπέρασε άνετα το εμπόδιο του Αλεκσάνταρ Βούκιτς με 2-0 σετ (6-3, 6-0 σε μία ώρα και 3 λεπτά) και συνεχίζει στα προημιτελικά, εκεί όπου θα βρει τον Αλεξάνταρ Κοβάσεβιτς, ο οποίος επικράτησε του Ρίνζι Χιτζικάτα με 2-1 σετ (6-3, 4-6, 6-4).

Ο Στέφανος είχε αρκετά λάθη στο ματς, όμως είχε τον απόλυτο έλεγχο σε όλη τη διάρκειά του, με τον αντίπαλό του να καταρρέει στο δεύτερο σετ, αφού κατάφερε να πάρει μόνο επτά πόντους σε όλο το σετ!

Το ματς

Ο Τσιτσιπάς άρχισε… ανησυχητικά το ματς, καθώς είδε τον Βούκιτς να φτάνει σε διπλό break point στο πρώτο game του ματς, αλλά κατάφερε με το σερβίς του να τα σβήσει και στη συνέχεια να κάνει το 1-0.

Ο Βούκιτς ισοφάρισε με love game ξεκινώντας πολύ επιθετικά στο ματς, όμως άμεση ήταν η απάντηση του Στέφανου στο δικό του service game.
Το πρώτο break ήρθε με… κόπο για τον Στέφανο που βρήκε αρχικά τρεις ευκαιρίες στο 0-40, αλλά χρειάστηκε ένα πετυχημένο challenge στην 5η του ευκαιρία.

Στο σερβίς του, ο Βούκιτς βρήκε break point κι αφού έριξε μερικά… γαλλικά ο Τσιτσιπάς, σέρβιρε καλύτερα και έφτασε στο 4-1.

Ακολούθησαν δύο εύκολα game και για τους δύο, με τον Βούκιτς να σερβίρει στο 5-2 για να μείνει στο σετ.

Ο Αυστραλός κράτησε, αλλά με άσο ο Στέφανος τελείωσε το σετ σε 39 λεπτά με 6-3.

Ο Τσιτσιπάς άρχισε το δεύτερο σετ με ένα πολύ εύκολο break και ακολούθησαν άλλα δύο, στα οποία ο Βούκιτς έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο, με τον Τσιτσιπά να πηγαίνει στην αλλαγή προηγούμενος με 3-0. Με άλλο ένα άνετο service game έκανε το 4-0, με τον Βούκιτς να καταρρέει πλήρως και να βλέπει τον Στέφανο να τον αφήνει με... κουλούρι στο τέλος.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ATP Τελευταία Νέα