Η Σβιόντεκ πήρε ρεβάνς από τη Σβιτόλινα, πέρασε στα προημιτελικά στο Ντουμπάι

Δημήτρης Ντζάνης
Η Ιγκα Σβιόντεκ σε στοπ βολέ
H Ίγκα Σβιόντεκ πήρε άτυπη ρεβάνς από την Ελίνα Σβιτόλινα για τον περσινό της αποκλεισμό στο Wimbledon και επικρατώντας με 2-0 σετ πέρασε στα προημιτελικά στο 1000άρι τουρνουά στο Ντουμπάι.

Την τελευταία φορά που η Ιγκα Σβιόντεκ συνάντησε την Ελίνα Σβιτόλινα, είχε γνωρίσει τον αποκλεισμό στα προημιτελικά του περσινού Wimbledon με 2-1 σετ.

Τώρα η 22χρονη Πολωνή σαν να έπαιζε απέναντι στην Ουκρανή έχοντας στο μυαλό της και εκείνο τον αποκλεισμό, επικράτησε με 6-1, 6-4 και προκρίθηκε στα προημιτελικά στο τουρνουά στο Ντουμπάι.

Η Σβιόντεκ κυριάρχησε στο 1ο σετ, σε αντίθεση με το 2ο, όπου η Σβιτόλινα είχε την ευκαιρία να δυσκολέψει ακόμα περισσότερο τη ζωή τής αντιπάλου του. Στο 10ο game η Σβιτόλινα είχε break point για να κάνει το 5-5, όμως η Σβιόντεκ απέφυγε τον κίνδυνο, έφθασε στο 6-4 και στην πρόκριση στα προημιτελικά της Πέμπτης (22/2), όπου θα αντιμετωπίσε μια εκ των Αναστασία Ποτάποβα ή Κινγουέν Ζενγκ.

Η Σβιόντεκ με τη 2η νίκη καριέρας επί της Σβιτόλινα διεύρυνε στο 13-0 τις νίκες απέναντι σε παίκτριες του Top 20, ενώ μετρά 25 νίκες στα τελευταία της 26 παιχνίδια και την ήττα από την Γιέλενα Οσταπένκο στον 4ο γύρο του περσινού US Open.

 

WTA Τελευταία Νέα