Φέντερερ: Όταν έβλεπε τη θέση του στην παγκόσμια κατάταξη μέσα από το Teletext

Δημήτρης Ντζάνης
Φέντερερ: Όταν έβλεπε τη θέση του στην παγκόσμια κατάταξη μέσα από το Teletext
Ο Ρότζερ Φέντερερ σε ηλικία 18 ετών έβλεπε την είσοδό του στο Tοp 50 της παγκόσμιας κατάταξης μέσω του Teletext, ήταν Μάρτιος του 2000.

Γυρνάμε τον χρόνο πίσω στο 2000, τότε που λίγο πολύ όλοι μας χρησιμοποιούσαμε το Teletext και μέσα από την τηλεοπτική οθόνη ψάχναμε για ένα ποδοσφαιρικό αποτέλεσμα ή ενημερωνόμασταν για ό,τι συνέβαινε στον κόσμο. Ήταν η αναγκαία μόδα στο λυκαυγές του 21ου αιώνα.

Έτσι και ο Ρότζερ Φέντερερ στο πρώιμο στάδιο της μυθικής του καριέρας, μέσα από το Teletext παρακολουθούσε τη θέση του στην παγκόσμια κατάταξη. Είναι Μάρτιος του 2020 όταν ο 18χρονος τότε Ελβετός έβλεπε το όνομά του στο Νο.49, για την πρώτη του είσοδο στο Top 50.

Και προέβλεπε: «Είμαι έκπληκτος που με έβαλαν στη λίστα. Σε δύο χρόνια θα είμαι στην κορυφή και θα παραμείνω εκεί για πολύ».

Η πρόβλεψή του βγήκε: Στις 20 Μάη 2002 βρέθηκε για πρώτη φορά στο Top 10 (Νο.8), πάτησε στην κορυφή και στο Νο.1 στις 2 Φεβρουαρίου 2004 και έμεινε εκεί μέχρι τις 18 Αυγούστου 2008. Ο Φέντερερ συνολικά έμεινε στο Νο.1 για 310 εβδομάδες, η 5η καλύτερη επίδοση στην ιστορία σε άνδρες και γυναίκες.

 

ATP Τελευταία Νέα